Városlista
2023. március 30, csütörtök - Zalán

Képek | Közélet

60 helyett 127

2023-02-03 10:55:05

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy a szabályokat betartva, a jármű sebességének helyes megválasztásával vegyenek részt a közúti forgalomban!A sebességellenőrzések továbbra is folyamatosak a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén. A rendőrök a közlekedési balesetek megelőzése érdekében nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyorshajtó, szabályszegő járművezetőket a forgalomból kiszűrjék.

A héten megtartott közlekedésrendészeti ellenőrzések során a hatóság tagjai egy szolgálati gépjárműbe szerelt sebességmérő készülékkel mérték be a képen látható személygépkocsi vezetőjét. A 40 éves sofőr 2023. január 30-án 15 óra 4 perckor haladt a 21-es számú főút 52-es kilométerszelvényében a megengedett 60 km/h helyett 127 km/h sebességgel.

A rendőrök a járművezetővel szemben 90.000 forint közigazgatási bírságot és 6 közúti közlekedési előéleti pontot állapítottak meg. Az elmúlt négy napon a megye rendőrei összesen 57 olyan járművezetővel szemben intézkedtek a vármegyénk útjain, akik túllépték az adott útszakaszon érvényes sebességhatárt.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a jövőben is folyamatosan, a hét minden napján végeznek sebességméréseket a vármegye közútjain. Ezért kérjük a járművezetőket, hogy közlekedésük során mindig tartsák be a közlekedési szabályokat és a sebességhatárokat.

Elinduláskor mindig csatolják be a biztonsági övet és hívják fel utasaik figyelmét is annak használatára! Kérjük, hogy a gyermekek gépjárműben történő szállításához használjanak olyan gyermekbiztonsági rendszert, amely a gyermek életkorának és magasságának megfelel.

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás.: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság
Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

60 helyett 127
60 helyett 127