Városlista
2023. szeptember 26, kedd - Jusztina

Képek | Közélet

3 nap – 6 sérült!

2023-03-13 12:50:45

Nógrád vármegyében az elmúlt három napon hét közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 21 éves férfi közlekedett személygépkocsival Kisgéc irányából Benczúrfalva felé 2023. március 10-én 20 óra 30 perc körül, amikor a jobbra ívelő kanyart követően áttért a mentirány szerinti bal oldalra, ahol az útpadkára lehaladt, a vízelvezető árokba hajtott, majd oszlopnak ütközött és a gépkocsival tetejére borulva állt meg. A baleset következtében a sofőr és az utasa megsérült.
Másnap 12 óra 30 perc körüli időben egy 62 éves sofőr haladt gépkocsival Bátonyterenyén, a Béke úton a 21-es számú főút felé, amikor a kereszteződéshez érve a balra nagy ívben történő kanyarodása során nem biztosított elsőbbséget a 21-es számú főúton, Hatvan felől Salgótarján irányába közlekedő személygépkocsinak és összeütköztek. A balesetben a 62 éves nő és utasa, valamint a másik gépjármű vezetője és utasa megsérültek. Az elmúlt három napon a vármegye rendőrei további öt anyagi káros baleset helyszínén, valamint egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a KRESZ egyértelműen kimondja, az „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél - a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt, ilyen útburkolati jel hiányában az útkereszteződésbe való behaladás előtt - meg kell állni, és a védett úton érkező jármű részére elsőbbséget kell adni. Aki a védett úton érkező részére nem biztosít elsőbbséget az nemcsak a saját, de mások életét is veszélyezteti! Egy védett úton közlekedő járművezető ugyanis nem számít arra, hogy egy útkereszteződésben az elsőbbséget nem kapja meg, és a váratlan szituációban máris elkerülhetetlen a baleset!

…hogy mindenki hazaérjen!

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

3 nap – 6 sérült!
3 nap – 6 sérült! 3 nap – 6 sérült! 3 nap – 6 sérült! 3 nap – 6 sérült!