Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Képek | Közélet

3 nap – 1 sérült

2023-02-09 15:35:08

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt három napon hét közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

Egy 35 éves férfi közlekedett személygépkocsival 2023. február 7-én 8 óra 20 perckor Szécsény belterületén, a Damjanich úton a Dugonics út irányába, amikor az útkereszteződéshez érve, jobbra kanyarodása közben – a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére – nem biztosított elsőbbséget az arra haladó kerékpárosnak, akit elütött. A biciklis a baleset következtében megsérült.

Az elmúlt három napon a vármegye rendőrei további hat anyagi káros baleset helyszínén, valamint egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy a KRESZ egyértelműen kimondja, hogy az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” és az „Elsőbbségadás kötelező” táblánál minden esetben elsőbbséget kell biztosítani a védett úton érkező jármű részére. Kérjük, hogy az ilyen jelzőtáblákra nagyobb figyelmet fordítsanak, az útkereszteződésekhez érve körültekintőbben vezessenek! Közlekedjenek türelmesen és figyeljenek egymásra, valamint elindulás előtt mindig kapcsolják be a biztonsági övet!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás.: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

3 nap – 1 sérült
3 nap – 1 sérült 3 nap – 1 sérült