Városlista
2024. április 15, hétfő - Tas, Anasztázia

Hírek

2024. Március 03. 15:40, vasárnap | Helyi sport
Forrás: MTI-SZALAKOSZ RODOSZ

Zsankó Petra horvát egynapost nyert, Dina negyedik az összetettben Görögországban.

Zsankó Petra horvát egynapost nyert, Dina negyedik az összetettben Görögországban.

Zsankó Petra egynapos országúti kerékpárversenyt nyert Horvátországban, míg Dina Márton vasárnapi harmadik helyével az összetett negyedik pozícióját szerezte meg Rodoszon.

Az ettől az évtől az osztrák Rapso Knittelfeld klubcsapatát erősítő 23esztendős Zsankó február elején még dubaji meghívásos versenyen lett harmadik a világbajnok Lotte Kopecky és a korábbi Európa-bajnok Lorena Wiebes mögött, a héten pedig már a nemzetközi szövetség (UCI) horvátországi egynaposain szerepelt.Vasárnap idénybeli második "hivatalos" viadalán, a Porec és Tar közötti 108 kilométeres megmérettetésen szerepelt és győzött 18 fős élcsoportból - a procyclingstats adatai alapján. Az MTI megkeresésére Zsankó elmondta, ez a verseny hasonló volt, mint a szerdai, amelyen 19. lett: sok volt a szökési kísérlet, ő pedig mindenképpen be akart kerülni abba a csoportba, amely el tud szakadni.
"A lábaim jók voltak, szerencsére az utolsó hegyen el is tudtam menni. A szerdai napot nagyon sajnáltam, mert még az utolsó három kilométeren belül is szökésben voltam a lengyel bajnokkal, de befogtak minket. Akkor rossz pozícióba kerültem és nem tudtam már előre menni, de a mai nap kárpótolt" - fogalmazott.
Dina szombaton kilencedik hellyel kezdte a Visit South Aegean Islands elnevezésű kétnapos görögországi viadalt, amelynek vasárnapi második szakaszán harmadikként ért célba az ATT Investments bringása, így összetettben a negyedik lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 08:21, vasárnap | Helyi sport

Labdarúgó NB I - Tíz emberrel is megnyerte a paksi "ezüstrangadót" a Fehérvár.

Az egy félidőn át tíz emberrel futballozó Fehérvár 2-1-re győzött szombaton a Paks vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának "ezüstrangadóján".

2024. Április 13. 16:35, szombat | Helyi sport

Labdarúgó NB I - Nyert a Kisvárda az Újpest ellen, ezzel csökkentette hátrányát.

A Kisvárda 4-1-re nyert otthon az Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának szombati nyitányán.

2024. Április 13. 15:05, szombat | Helyi sport

Birkózó válogató - Lévai, Szőke és Galambos harcolhat a kvótákért.

A kötöttfogású 77 kilóban Lévai Zoltán, 97-ben Szőke Alex, míg a női 57 kilósoknál Galambos Ramóna utazik a május 9-12. között Isztambulban sorra kerülő utolsó olimpiai kvalifikációs birkózó viadalra.

2024. Április 13. 08:40, szombat | Helyi sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - A svédek legyőzésével nagy lépést tettek Párizs felé a magyarok.

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.