Városlista
2022. július 2, szombat - Ottó

Hírek

2021. Február 25. 15:43, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Zongora a zenélni vágyó gyermekeknek

Zongora a zenélni vágyó gyermekeknek

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány a tartós használatra felajánlott zongorát átadta a karancssági gyermekek részére.

A Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia céljaival összhangban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. évben közös gondolkodásra és cselekvésre hívta a felzárkózási programokban Nógrád megyében érintett települések önkormányzatait, valamint a társszerveket és az állami szervezeteket. A közbiztonsági fórumon vállalt elkötelezettséggel törekednek minden lehetséges megoldást felkutatni, amely a változáshoz és a fejlődéshez vezet.

A gyermekek és a hátrányos helyzetű fiatalok szervezett zenei képzése feltehetően pozitív változást hoz a település közösségének életében, elősegítve a fejlődést. A zenélés tehetségfejlesztő, közösségformáló és személyiségfejlesztő hatása mellett új alternatívát kapnak a gyermekek és általuk a szülők is a szabadidő hasznos eltöltésére. A José Antonio Abreu által életre hívott El Sistema módszertan mintájára 2013. évben bevezetett Szimfónia program, valamint a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott „A zene az kell, hogy ne vesszünk el!” című programok évek óta eredményesen működnek hazánkban. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szándéka szerint támogatni kívánja az ifjúság zenetanulását. A jó gyakorlatok alkalmazására ösztönzésként a rendőr-főkapitányság felajánlotta, hogy Karancsság Önkormányzatának rendelkezésére bocsájt tartós használatra egy Koch & Korselt típusú pianínót.

A hangszert 2021. február 24-én ünnepélyes keretek között dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány annak reményében adta át Oláh Nándorné polgármesternek, valamint a gyermekeknek, hogy ez által minden olyan diák, aki zongorázni szeretne tanulni, elérheti vágyait.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével többek között dr. Bablena Ferenc, a Nógrád Megyei Közgyűlés társadalmi megbízatású elnöke, dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, dr. Nagy Helén rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Titkársági Főosztály vezetője, valamint Kiss Dávid, a Máltai Szeretetszolgálat képviseletében.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 11:08, péntek | Helyi

Táskalopás Pásztón - beazonosították az elkövetőt

A pásztói rendőrök elfogták az 59 éves nőt, aki egy ott felejtett táskát lopott az élelmiszerboltból.

2022. Július 01. 10:48, péntek | Helyi

Ideiglenes forgalomkorlátozás Salgótarjánban

Futóverseny miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2022. július 3-án Salgótarján belvárosában.

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 30. 10:32, csütörtök | Helyi

Átverte az autószerelőt, csalás miatt áll bíróság elé

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 41 éves Nógrád megyei férfi ellen,