Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2023. Október 13. 14:00, péntek | Belföld
Forrás: MNB

Zöld pénzügyi tudományos díjakat ítélt oda az MNB.

Zöld pénzügyi tudományos díjakat ítélt oda az MNB.

Zöld pénzügyi tudományos díjakat ítélt oda a Magyar Nemzeti Bank (MNB), az elismeréseket pénteken adták át a "Fenntarthatósági trendek és dilemmák a közgazdaságtudományban" című szakmai konferencián.

Németh-Durkó Emilia, a Corvinus Egyetem tanársegéde nyerte el az idei Zöld Pénzügyi Tudományos Talentum Díjat kiemelkedő kutatói munkájáért, interdiszciplináris tudományos szemléletmódjáért, illetve magas idézettséggel bíró kiváló publikációiért.


A zöld pénzügyi tudományos kutatási kezdeményezés pályázat első helyezettjei Lippai-Makra Edit és Bodó Regina, a Szegedi Tudományegyetemen dolgozó kutatócsoport tagjai lettek "az Európai Unió Fenntartható Pénzügyek Akciótervének hatása a magyar bankok fenntarthatósági közzétételére" témájában kidolgozott kutatási tervükért.
A 2. helyezett a Pécsi Tudományegyetem ESG Pénzügyek kutatócsoportja lett, a hazai kkv-k ESG-tudásának, -tudatosságának fejlesztése témával.
A 3. helyezést Dudás Fanni és kutatócsoportja nyerte el a környezeti lényegesség tényezőinek hatása a vállalati pénzügyi teljesítményre és hitelképességre témával.
Különdíjat kapott Németh-Durkó Emilia, a bankok a zöld átállás szolgálatában témájú kutatási tervéért.
Az Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2021-ben alapította meg a díjakat a környezeti fenntarthatóság támogatásának ösztönzésére, a kiemelkedő zöld pénzügyi kutatási teljesítményt nyújtó magyar és külföldi szakemberek megbecsülésére, és hozta létre a Zöld pénzügyi tudományos kutatási kezdeményezést.

Az MNB talentum díját olyan 41 évnél fiatalabb magyar állampolgárságú szakember kaphatja, aki az elmúlt évek publikációs tevékenysége alapján kiemelkedő zöld pénzügyi kutatást végzett. A zöld pénzügyi kutatási kezdeményezésre pedig olyan kutatási tervvel lehetett nevezni, amely aktuális, a zöld pénzügyek területéhez kapcsolódó, tudományos igényességű kutatási programot fogalmaz meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Belföld

Másodfokú hőségriasztás lép életbe péntektől vasárnapig

Meghosszabbítja, de harmadfokról másodfokra módosítja a hőségriasztást az ország egész területén az országos tisztifőorvos péntektől vasárnap éjfélig

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Belföld

Bemutatták a Ganz elektromos midibuszát

Bemutatták szerdán Budapesten a cseh-magyar koprodukcióban készült GANZ-SOR EBN8 nevű elektromos midibusz prototípusát - közölte a magyar gyártó az MTI-vel.

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.