Városlista
2022. január 22, szombat - Vince

Hírek

2021. Május 11. 15:36, kedd | Helyi
Forrás: police

Zebra terv

Zebra terv

Nógrád megyében is kiemelt cél a gyalogosok biztonsága!

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága 2021. május 11-13. között hirdette meg „Zebra terv” elnevezésű balesetmegelőzési kampányát. A kampányhoz a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és valamennyi rendőrkapitányság csatlakozott.

Nógrád megyében május 11-13. között valamennyi városban a gyalogos-átkelőhelyek környékén kiemelt rendőri jelenlétre számíthatnak az arra közlekedők. Az ellenőrzés során a rendőrök nagy hangsúlyt fektetnek mind a gyalogosok, mind a járművezetők szabálykövető magatartásának ellenőrzésére, amely történhet testkamera és civil járművek alkalmazásával is.

Kérjük a közlekedés valamennyi résztvevőjét, hogy figyeljenek egymásra és tartsák be az alábbi szabályokat!

  • Ha a gyalogos az út egyik oldaláról a másikra kíván átmenni, úgy elsősorban a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen kell átkelnie!
  • Ha a kijelölt gyalogos-átkelőhelynél a gyalogosok forgalmát fényjelző készülék szabályozza, a gyalogos csak és kizárólag a zöld jelzésnél haladhat át! A villogó zöld jelzésnél az áthaladást már nem lehet megkezdeni. Piros jelzés a gyalogosok számára is az áthaladás tilalmát jelzi akkor is, ha nincs járműforgalom.
  • Ha a zebránál nincs elhelyezve forgalomirányító fényjelző készülék a gyalogos kellő körültekintéssel köteles meggyőződni az áthaladás veszélytelenségéről és tartózkodnia kell minden olyan magatartástól, amely a jármű vezetőjét hirtelen fékezésre, vagy irányváltoztatásra kényszeríti!
  • Ha nincs a közelben kijelölt gyalogos-átkelőhely, akkor a gyalogos mielőtt az úttestre lép, köteles meggyőződni arról, hogy áthaladásával a járműforgalmat nem zavarja! Nem léphet az úttestre, ha a jármű olyan közel van, hogy annak zavarása nélkül az úttesten nem tud átkelni!
  • Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a KRESZ 43. § (2) bekezdése alapján a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelíteni, hogy a járművel, amennyiben szükséges meg is tudjon állni!

Mindenkinek balesetmentes közlekedést kíván a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 21. 09:42, péntek | Helyi

Jogerősen befejeződött a halálos gázoló ügye

A Balassagyarmati Törvényszék helyben hagyta a kilenc év börtönre, tíz év közügyektől eltiltásra és a járművezetéstől végleges eltiltásra ítélt 42 éves férfit,

2022. Január 20. 10:00, csütörtök | Helyi

Az elmúlt npok balesetei - Nógrád megye

Nógrád megye rendőrei az elmúlt három napon hat közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

2022. Január 20. 09:10, csütörtök | Helyi

Milyen volt és milyen lesz a megyei lakáspiac éve?

Legek, árak Nógrád megyéből.

2022. Január 20. 09:07, csütörtök | Helyi

Ismét bővült a rendőrök gépjárműparkja Nógrád megyében

A salgótarjáni és a balassagyarmati rendőrök mindennapi tevékenységük során használhatják a két új gépkocsit.