Városlista
2023. február 3, péntek - Balázs

Hírek

2021. Május 11. 15:36, kedd | Helyi
Forrás: police

Zebra terv

Zebra terv

Nógrád megyében is kiemelt cél a gyalogosok biztonsága!

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága 2021. május 11-13. között hirdette meg „Zebra terv” elnevezésű balesetmegelőzési kampányát. A kampányhoz a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és valamennyi rendőrkapitányság csatlakozott.

Nógrád megyében május 11-13. között valamennyi városban a gyalogos-átkelőhelyek környékén kiemelt rendőri jelenlétre számíthatnak az arra közlekedők. Az ellenőrzés során a rendőrök nagy hangsúlyt fektetnek mind a gyalogosok, mind a járművezetők szabálykövető magatartásának ellenőrzésére, amely történhet testkamera és civil járművek alkalmazásával is.

Kérjük a közlekedés valamennyi résztvevőjét, hogy figyeljenek egymásra és tartsák be az alábbi szabályokat!

  • Ha a gyalogos az út egyik oldaláról a másikra kíván átmenni, úgy elsősorban a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen kell átkelnie!
  • Ha a kijelölt gyalogos-átkelőhelynél a gyalogosok forgalmát fényjelző készülék szabályozza, a gyalogos csak és kizárólag a zöld jelzésnél haladhat át! A villogó zöld jelzésnél az áthaladást már nem lehet megkezdeni. Piros jelzés a gyalogosok számára is az áthaladás tilalmát jelzi akkor is, ha nincs járműforgalom.
  • Ha a zebránál nincs elhelyezve forgalomirányító fényjelző készülék a gyalogos kellő körültekintéssel köteles meggyőződni az áthaladás veszélytelenségéről és tartózkodnia kell minden olyan magatartástól, amely a jármű vezetőjét hirtelen fékezésre, vagy irányváltoztatásra kényszeríti!
  • Ha nincs a közelben kijelölt gyalogos-átkelőhely, akkor a gyalogos mielőtt az úttestre lép, köteles meggyőződni arról, hogy áthaladásával a járműforgalmat nem zavarja! Nem léphet az úttestre, ha a jármű olyan közel van, hogy annak zavarása nélkül az úttesten nem tud átkelni!
  • Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a KRESZ 43. § (2) bekezdése alapján a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelíteni, hogy a járművel, amennyiben szükséges meg is tudjon állni!

Mindenkinek balesetmentes közlekedést kíván a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 03. 14:11, kedd | Helyi

Autóbaleset és több tűzeset hétfőn

Összeütközött két személyautó hétfő délután Salgótarjánban, a Salgó úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember volt érintett, egyiküket kórházba szállították a mentőszolg

2023. Január 03. 13:58, kedd | Helyi

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része term

2023. Január 03. 12:27, kedd | Helyi

Pizzázni indultak, rendőrségen kötöttek ki

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt indított eljárást egy 20 és egy 19 éves bárnai lakos ellen.

2023. Január 02. 10:50, hétfő | Helyi

4 NAP – 8 BALESET

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt négy napon nyolc közúti közlekedési baleset történt.