Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Március 05. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Zápor, zivatar jöhet.

Zápor, zivatar jöhet.

Változóan felhős-napos időben helyenként számítani kell záporok kialakulására, néhol zivatar is előfordulhat apró szemű jég kíséretében.

Kedden Elsősorban a Dunántúlon lehet élénk, néhol erős az északi-északnyugati szél. Reggel párás, ködös tájakkal is találkozhatunk. Hajnalban 0 és 7 fok között alakul a hőmérséklet. A legmelegebb órákban 14-20 fokot mérhetünk, de a záporokat követően hirtelen több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

Szerdán napos-gomolyfelhős időre van kilátás, és helyenként ismét számítani kell záporok kialakulására, néhol az ég is megdörrenhet. Többfelé megélénkül, északkeleten meg is erősödik az északi-északkeleti szél. Reggelre több tájegységünkön képződik pára, köd. A minimumok 0 és 5, a maximumok 13 és 18 fok között alakulnak.

Csütörtökön szinte mindenhol kisüt több órára a nap. Csak néhol fordulhat elő kisebb zápor. Élénk, erős lesz az északi-északkeleti szél. Hajnalban helyenként fagyni fog. Napközben 7 és 13 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, említésre méltó csapadék sehol sem várható. Csak helyenként élénkülhet meg a szél. Reggel szinte mindenhol fagyni fog, északon, északkeleten akár -5, -7 fok sem kizárt. Délután 7-12 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szombaton már több felhő lehet az égen, de jelentős csapadék nem várható. Sokfelé feltámad a délkeleti szél. Reggel még többfelé fagyhat, napközben pedig 8-15 fokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Kedden hidegfronti hatás várható, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, keringési- és görcsös panaszok jelentkezhetnek, valamint ingadozhat a vérnyomás is.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

A hajnali, reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok.

A napos időszakok ugyanakkor jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre.

Öltözzünk rétegesen, immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket!

Közlekedésmeteorológia

Kedden helyenként számítani kell záporok kialakulására, néhol zivatar is előfordulhat, így vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.

Az intenzívebb záporokban hirtelen jelentősen romolhatnak a látási viszonyok.

Elsősorban a Dunántúlon lehet élénk, néhol erős az északi-északnyugati szél, de záporok, zivatarok környezetében is számítani kell erős, esetleg viharos széllökésekre, melyek jelentősebb mértékben ronthatják a járművek menetstabilitását.

Hajnalban, reggel több tájegységünkön is pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 18:26, csütörtök | Helyi

Gábriel arkangyal - 120 év után először emelik le és restaurálják

Több mint 120 év után először emelik le és restaurálják teljeskörűen a Hősök terén álló monumentális Millenniumi emlékmű korinthoszi oszlopán álló Gábriel arkangyalt.

2024. Július 18. 10:45, csütörtök | Helyi

Tíz perc alatt kétszer!!!

Dejtár belterületén rövid idő alatt kétszer is túllépte a megengedett sebességhatárt egy autó vezetője.

2024. Július 18. 08:49, csütörtök | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 18. 08:38, csütörtök | Helyi

Ismét megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord.

Kedden is megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári magyarországi áramfogyasztási rekord derül ki a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.