Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. November 06. 12:05, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

Zágráb központját elözönlötték a patkányok

Zágráb központját elözönlötték a patkányok

Zágráb központját elözönlötték a patkányok, a számos veszélyes betegséget terjesztő kártevők az őszi rágcsálóirtás elmaradása miatt szaporodtak el - írta az Index.hr horvát hírportál csütörtökön.

A belvárosi Tomislav király tér is tele van rágcsálókkal. A lakosok azt állítják, hogy a tér melletti központi vasútállomáson már több a patkány, mint a galamb, és a madaraknak odadobált eledelt dézsmálják, riasztó látványt nyújtva a fővárosba érkező turistáknak.
A portál szerint mindez amiatt van, hogy a város nem végezte el az őszi rágcsálóirtást. A közbeszerzési pályázat elakadt, mert az egyik érintett cég panaszt nyújtott be - állítja a portál, majd hozzáteszi, amennyiben valaki ezután rágcsálók megjelenéséről tesz bejelentést, saját pénztárcájából kell fedeznie a patkányirtás költségeit.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 19. 07:12, péntek | Bulvár

Kiki és az Első Emelet

Ma 67 esztendős. 1957. július 19-én született Patkó Béla Kiki Máté Péter-díjas magyar énekes.

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.