Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Október 30. 11:55, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Zabar: kis falu nagykabátban

Zabar: kis falu nagykabátban

Az igazán fagyos hajnalokról Zabaron tudják a legtöbbet, a helyiek "büszkélkedhetnek" ugyanis a legtöbb negatív rekorddal.

A hideg napokról immár nemcsak beszélnek, hanem a saját bőrükön érzik. Hogy milyen egy igazi fagyos hajnal Nógrád megyében, arról sokat tudnak a helyiek, ők büszkélkedhetnek ugyanis a legtöbb negatív rekorddal, vagyis amikor a mínuszok miatt szinte megdermedt a levegő. De vajon idén felkészültek-e a fagyokra? Zabaron, úgy tűnik, nem ijednek meg a mínuszoktól, igaz, ők már rutinosak e téren.

A templomáról is híres nógrádi falu polgármestere, Nagy Tamás azt mondta, a mostanra beharangozott mínusz 6-8 fok nem olyan vészes, „rendes magyar ember ezt a hideget még elbírja”, a helyiek nyáron igyekeznek felkészülni a télre, és mindenki be fog tudni fűteni. A falun egyébként „nagykabát van”, az intézményeket felújították, korszerűsítették, takarékos fűtési megoldással látták el őket.

A hideghez a gazdák is igyekeznek alkalmazkodni, hiszen itt májusban még, szeptember végén, október elején pedig már fagy van, a fajtákat így az időjáráshoz alkalmazkodva kell megválasztani. az ültetést vetést, ehhez kell igazítani. A gépparkot is felkészítették már arra, hogy ha itt a hó, kiszabadítsák a hegyek közt fekvő települést, van egy teljesen új traktor és egy hótoló lap, ezek 10 perc alatt üzembe állíthatók, és meg lehet tisztítani az utakat.

Forrás: MR1

Címkék: Zabar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.