Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2015. Június 10. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

XXVII. Hóman Bálint Numizmatikai Nyári Egyetem

XXVII. Hóman Bálint Numizmatikai Nyári Egyetem

A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete több, mint négy évtizedes múltra tekint vissza.

Az ország 43 településén, közel 3000-es tagsággal bír. Az egyesület kiemelt célja, a szakmai, gyűjtői ismeretek elsajátítása, a gyűjtői érdeklődés felkeltése. Ezért jövőképük nem más, mint a numizmatikai anyagok gyűjtésének, kedveltségének magas szakmai szintre emelése. Épp ezekből az elgondolásokból született meg 1984-ben a numizmatikai nyári egyetemi rendszer, amely az egyesület legmagasabb szintű továbbképzési rendszere. Pár év szüneteltetést követően, 2001-ben a tatai szervezet kezdeményezésére Hóman Bálint Numizmatikai Nyári Egyetem elnevezéssel újraszerveződött a szakmai ismeretek átadása.

Az ez évi - Salgótarjánban megszervezésre kerülő - a 27. a sorban, melyet a MÉE Nógrád megyei Szervezete vállalt.

Mint eddig minden alkalommal, itt is 9 óra előadást hallgathatnak meg a résztvevők, melyet minden alkalommal szakmai konzultáció követ majd. Az előadások témái igazodnak a gyűjtői érdeklődéshez, hiszen szó lesz nógrádi tallérleletekről, római és kelta pénzekről, nógrádi szükségpénzekről, középkori magyar pénzekről, felülbélyegzett bankjegyekről, címertani ismeretekről, valamint I. világháborús emlékérmekről és hadikitüntetésekről is.

Minden nyári egyetem célja, annak a helynek és környékének a megismerése, ahol a 3 nap programjai zajlanak, ezért a megyeszékhelyen kívül a résztvevők megismerkedhetnek a Világörökség részét képező Hollókővel is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.