Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Március 24. 16:00, vasárnap | Helyi sport
Forrás: FORMULA BALOGH TAMÁS

WSBK: Razgatlioglu-parádé és Ducati-vezetés.

WSBK: Razgatlioglu-parádé és Ducati-vezetés.

Kétszer is az utolsó körben győzött Barcelonában a BMW-vel a török, összetettben mégis az újonc Bulega vezet az idén először nyerő címvédő Bautista előtt.

Az egy hónappal ezelőtti Phillip Island-i nyitány után Barcelonában folytatódott a Superbike-világbajnokság 2024-es idénye. A szombat egyértelműen Toprak Razgatliogluról szólt: azok után, hogy a török máris megszerezte első BMW-s pole-pozícióját, ezt az első futamon drámai körülmények között győzelemre is váltotta. A sokáig magabiztosan vezető Nicolo Bulega tempója ugyanis beszakadt a fináléban, Razgatlioglu pedig az utolsó körben megelőzte – ezzel a MotoGP-s beszállást is fontolgató BMW 2013 óta először győzött „rendes” versenyen (Superpole-futamot 2021 őszén nyertek a bajorok). A dobogót a top 10-en kívülről rajtoló Alvaro Bautista tette teljessé.

Vasárnap a sprintnek megfelelő Superpole-verseny az év talán eddigi legizgalmasabb és legőrültebb tíz körét hozta. Óriási csatát vívott ugyanis egymással Razgatlioglu, Bulega, Andrea Iannone, Bautista és eleinte még a két Lowes testvér is – akik közül a WSBK-újonc Sam szombaton is vezetett egy darabig a bukása előtt –, a győzelem pedig egy Valentino Rossi 2009-es megmozdulását idéző utolsó kanyaros manőverrel csikarta ki Razgatlioglu Bautista ellen, akit még Iannone is megelőzött a befutónál. A második főfutamon aztán már a török sem bírt a gyári Ducatikkal: a vörösök a hazai közönség előtt szereplő Bautista vezetésével kettős győzelmet arattak előtte, ezzel a kétszeres világbajnok címvédő – akit a leginkább sújt az új minimumsúlyszabály – idei első diadalát aratta.

Ennek köszönhetően összetettben is ők ketten vezetnek, csak épp fordított sorrendben: Bulega az első, Bautista a második, Razgatlioglu elé pedig még a katalán hétvége előtt vezető, ezúttal viszont csak egy-egy ötödik, hatodik és hetedik helyet jegyző Alex Lowes is befér a Kawasakival. Iannone bukott az utolsó viadalon, így visszacsúszott az ötödik pozícióba összetettben. A hatszoros világbajnok Jonathan Rea vesszőfutása itt is folytatódott a Yamahával: egy kiesés mellett egy 13. és 8. helyet tudott felmutatni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 09:24, csütörtök | Helyi sport

2024 Formula 1 Magyar Nagydíj Információk.

Az igazi Formula 1 élmény, amiről egy szurkoló álmodhat.

2024. Július 18. 09:15, csütörtök | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen.

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 18. 08:21, csütörtök | Helyi sport

Huszonhat ország versenyzői a jövő heti jet-ski Európa-bajnokságon.

Huszonhat ország legjobbjai érkeznek Magyarországra a jet-ski Európa-bajnokságra és junior világbajnokságra, amelyre jövő péntektől vasárnapig kerül sor Győr-Győrzámolyon.

2024. Július 17. 15:30, szerda | Helyi sport

Evezős ob - Népes mezőny érkezik Szegedre.

A tavalyinál is nagyobb érdeklődés övezi a csütörtöktől vasárnapig a szegedi Maty-éren sorra kerülő evezős országos bajnokságot.