Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Szeptember 13. 17:45, szerda | Helyi sport
Forrás: MTI/WDSF

WDSF Ifjúsági Standard Világbajnokságot rendeznek az 56. Savaria Nemzetközi Táncversenyen szeptember 23-24-én Szombathelyen.

WDSF Ifjúsági Standard Világbajnokságot rendeznek az 56. Savaria Nemzetközi Táncversenyen szeptember 23-24-én Szombathelyen.

Négy kontinens 33 országának 60 párosa vesz részt a 56. Savaria Nemzetközi Táncverseny keretében szervezett WDSF Ifjúsági Standard Világbajnokságon szeptember 23-24. között Szombathelyen.

Közölték a szervezők kedden a táncversenynek hagyományosan otthont adó AGORA Savaria Művelődési és Sportházban.Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: a két nap alatt összesen 600 versenyző léphet majd a táncparkettre, tíz kategóriában rendeznek versenyeket, a gyermek, az ifjúsági kategóriáktól egészen a senior kategóriákig.
Hozzáfűzte: a WDSF Ifjúsági Világbajnokságon két magyar párost is biztathat a közönség, a szentesi Molnár Ákos és Prozlik Melinda Lenke, illetve a szombathelyi Kovács Ádám - Faludi Elisa Eszter párosnak szurkolhat a Nemzetközi Savaria Táncverseny táncértő és táncokat szerető közönsége. Az ifjúsági standard világbajnokságon amelyet szombaton tartanak, öt körben - előselejtező, selejtező, elődöntő, középdöntő után - választják ki a legjobbakat, akik a döntőbe kerülhetnek - mondta.
Zsámboki Marcell arról is beszélt, hogy a WDSF Ifjúsági Standard Világbajnokságra 22 országból, Japántól az afrikai Lesothoig érkeznek pontozóbírók.
Horváth Soma (Éljen Szombathely!), Szombathely kultúráért is felelős alpolgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, a szombathelyi identitásnak ugyanúgy részévé vált Savaria Nemzetközi Táncversenyeken keresztül a tánc szeretete mint a római kor örökségének tiszteletére rendezett Savaria Történelmi Karnevál vagy a Szent Mártonhoz kötődő kultusz és hagyományok ápolása.

Horváth Zoltán, az AGORA igazgatója arról beszélt, hogy a Művelődési és Sportház, amely idén szeptember 30-án ünnepli fennállásának hatvanadik évét, 55 alkalommal adott otthont a táncversenynek, csupán egyetlen évben kellett azt máshol tartani, amikor a sportházat felújították.
Gáspár Attila, a szombathelyi Schaeffler Savaria Kft. ügyvezetője, a táncversenyt főszponzorának képviselője úgy fogalmazott: büszkén adták nevüket támogatóként a rangos nemzetközi versenyhez, amelyet különleges értéknek tartanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 17:35, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen.

Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában.

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.