Városlista
2024. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2024. Június 17. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: MTI-BUDAPEST

Voks 24 - Három hét van a választási plakátok eltávolítására!

Voks 24 - Három hét van a választási plakátok eltávolítására!

Még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP-) választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra.

Hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

Egy héttel a választás után az ország nagyon sok pontján láthatók még hirdetőtáblákra, hirdetőoszlopokra, villanyoszlopokra kihelyezett választási plakátok.
A választási eljárási törvény szerint a szavazás napjához képest egy hónapon belül, tehát július 9-én 16 óráig kell eltüntetni e plakátokat. A jogszabály szerint a plakátot annak kell eltávolítania, aki azt elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték.
Az önkormányzatok a határidő lejártát követően maguk is eltávolíthatják a plakátokat, majd annak költségét kiszámlázhatják.
A legtöbb önkormányzat a választási időszakra hirdetőtáblákhoz hasonló "kampányoszlopokat" helyezett ki a közterületekre; a jelöltek és a jelölőszervezetek ezekre ingyenesen ragaszthatták fel plakátjaikat, szóróanyagaikat. Az önkormányzatok így próbálták megelőzni a "vadkampányolást", vagyis azt, hogy a jelöltek, jelölőszervezetek aktivistái a plakátokat házfalakra, villanyoszlopokra, aluljárók falára vagy hidakra ragasszák fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 08:34, kedd | Helyi

Budapesten tartja csúcstalálkozóját a legnagyobb európai munkaadói szövetség.

Az Európai Munkaadói Szövetség, a BusinessEurope Budapesten tartja az Elnökök Tanácsa (Council of Presidents) ülését június 27-28-án.

2024. Június 25. 08:15, kedd | Helyi

Nyári idő sok napsütéssel

Az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de délen, délkeleten és délnyugaton erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés.

2024. Június 25. 06:20, kedd | Helyi

Iskolai tiltott tárgyak listája.

Jön az iskolai tiltott tárgyak listája, az őröknek joguk lesz átkutatni a diákok táskáját.

2024. Június 25. 05:48, kedd | Helyi

Kész az üzem, itt fogják gyártani a jövő Ferrarijait.

Fontos mérföldkőhöz ért a Ferrari, ugyanis elkészült az új, fenntarthatóságra alapozó gyára. A márka első villanyautója már innen fog kigördülni.