Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2012. Február 03. 14:08, péntek | Külföld
Forrás: HírTv

Vízválasztó a Port Szaíd-i tragédia?

Vízválasztó a Port Szaíd-i tragédia?

A Port Szaídban történt tömegverekedés miatt még jobban elszigetelődhetnek az erőszakos tüntetők, tovább romolhat a rendőrség megítélése, és nagyobb teret nyerhetnek a törvényes rend bevezetéséről szóló követelések.

Olvasható a Foreign Policy amerikai lapban.

Vízválasztó a forradalom utáni Egyiptom történetében a Port Szaídban történt tömegverekedés – írja a Foreign Policy. Az amerikai külpolitikai lap szakértője szerint a történtek miatt még jobban elszigetelődhetnek az erőszakos tüntetők, tovább romolhat a rendőrség megítélése, és nagyobb teret nyerhetnek a törvényes rend bevezetéséről szóló követelések. Mint írja, a tragédia miatt megerősödhet a katonai vezetésnek az a szárnya, amely keményebben akar fellépni az erőszakos demonstrálókkal szemben.

Majd nyolcvanan lelték halálukat az egyiptomi stadionkatasztrófában. Az esetről Wagner Péter, a külügyi intézet kutatója és Tálas Péter, a stratégiai és védelmi kutatóintézet vezetője is nyilatkozott az MNO-nak.

Tüntetőket lőttek le a rendőrök

Legalább két tüntetőt agyonlőttek egyiptomi rendőrök az ország északnyugati részén fekvő Szuezben, amikor éles lőszert bevetve próbálták megakadályozni, hogy tüntetők behatoljanak a helyi rendőrőrsre – közölték szemtanúk és kórházi források péntek hajnalban.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 02. 13:30, szombat | Külföld

Klímacsúcs - Magyarország is csatlakozott a nukleáris egyezményhez

Magyarország is aláírta a globális nukleárisenergia teremelő kapacitás megháromszorozására vonatkozó egyezményt szombaton az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) Dubajban.

2023. December 01. 12:43, péntek | Külföld

Holland választások - A hivatalos végeredmény megerősítette a Szabadságpárt választási győzelmét

A holland választási iroda a hivatalos végeredmény közzétételével megerősítette a Geert Wilders vezette Szabadságpárt (PVV) győzelmét a november 22-én tartott előrehozott választásokon

2023. November 30. 09:17, csütörtök | Külföld

Megérkeztek Romániába a Norvégiától vásárolt első F-16-os harci repülők

Megérkezett Romániába a Norvégiától vásárolt első három F-16-os harci repülőgép - közölte szerdán a román védelmi minisztérium (MAPN).

2023. November 30. 06:00, csütörtök | Külföld

Ferenc pápa még nincs jól, ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét

Ferenc pápa a szerdai általános audiencián azt mondta, hogy még nincs jól, s ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét influenzás megbetegedése miatt.