Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Július 12. 07:49, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress

Vízi sportok közben ne fogyasszunk alkoholt!

Vízi sportok közben ne fogyasszunk alkoholt!

A nyári vízparti nyaralás egyik velejárója az alkoholfogyasztás.

A szakértők szerint azonban amennyiben már ittunk valamilyen alkoholos italt, úgy óvakodjunk a vízi sportoktól és az úszástól is. Bódult állapotban ugyanis jelentősen megemelkedhet a halálos balesetek esélye.

Az aktuális adatok szerint a vízparti balesetek majdnem fele alkoholos befolyásoltság alatt történik, a szakemberek ezért fokozott óvatosságra intik azokat, akik idén nyáron víz közelében töltik szabadidejüket - írja a HealthDay.

Az alkohol ugyanis károsíthatja az emberek ítélőképességét és vakmerőbbé is tesz, így a nyaralók olyan helyzetekbe is belemehetnek, amelyeket józanul biztosan elkerülnének. Ez elsősorban vízi sportok és úszás közben okozhat nagy problémát - állítják a szakemberek.

Úszás közben például rosszul becsülhetjük meg a távolságokat, túlságosan eltávolodhatunk a parttól vagy észrevétlenül kihűlhetünk. A csónakot vagy egyéb vízi járművet vezető embereknek pedig csökken a reakcióidejük, romlik az egyensúlyérzékük, és rosszul mérhetik fel a sebességet, amivel nemcsak saját, hanem mások testi épségét is veszélybe sodorhatják.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:07, kedd | Életmód

Kétezer foglyot kaszabolhattak le a mohácsi csatát követően a tömegsírok vizsgálata szerint

A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően

2024. Július 16. 08:04, kedd | Életmód

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-t hétfőn.

2024. Július 15. 08:00, hétfő | Életmód

Kálid Artúr kapta a Hollósi Frigyes-díjat

Kálid Artúr kapta idén a Hollósi Frigyes-díjat; az elismerést a közönség szavazatai alapján a Hyppolit, a lakáj címszerepéért nyerte el a Kőszegi Várszínház Köz-Játék Fesztiválján.

2024. Július 11. 08:04, csütörtök | Életmód

Készül a Shrek 5, két év múlva mutatják be

A DreamWorks Animation bejelentette, hogy elkészítik a Shrek ötödik epizódját, ami 2026 júliusában kerülhet majd a mozikba - számolt be róla kedden a Variety.com.