Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Június 20. 08:42, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MTI-SVÁJC BÁZEL

Vívó Eb - Rabb 11., Gémesi 12. férfi kard egyéniben, Szilágyi nem jutott nyoladdöntőbe.

Vívó Eb - Rabb 11., Gémesi 12. férfi kard egyéniben, Szilágyi nem jutott nyoladdöntőbe.

Gémesi Csanád és Rabb Krisztián a nyolcaddöntőig jutott szerdán a férfi kardozók egyéni versenyében, a bázeli vívó Európa-bajnokságon.

A háromszoros olimpiai bajnok, vb- és Eb-aranyérmes Szilágyi Áron hibátlanul, hat győzelemmel zárta az első szakaszt, a csapattal tavaly világbajnok Gémesi, valamint Rabb pedig öt asszót nyert meg és egyet veszített el. A meggyőző teljesítmény eredményeként a főtáblán az első fordulóban egyik magyarnak sem kellett pástra lépnie.
A 32 között búcsúzott Szilágyi, aki a tavaly bronzérmes Enver Yildirimtől kapott ki úgy, hogy eleinte vezetett, de az egyperces szünet már török előny következett. Yildirim a mérkőzés második felében két-három tussal ellépett, a végén pedig tovább növelte előnyét.


Gémesi és Rabb viszont magabiztos győzelemmel került a nyolcaddöntőbe, ahol azonban mindketten befejezték menetelésüket: előbbit a francia Boladé Apithy, utóbbit az olasz Michele Gallo győzte le.
Rabb 11., Gémesi 12., Szilágyi 17. lett.


A válogatottal tavaly szintén vb-győztes Decsi Tamás hát- és deréksérülés miatt a csoportkörben visszalépett. A magyar szövetség tájékoztatása szerint az egészségügyi stáb kezelésbe vette és csütörtökre kiderül, tudja-e vállalni a szereplést a vasárnapi csapatversenyben. Amennyiben nem, a tartalék Iliász Nikolász lesz a beugró.

Eredmények, férfi kard:
a 32 között:

Gémesi Csanád-Andres Hernandez Caballero (spanyol) 15-6
Rabb Krisztián-Furkan Yaman (török) 15-7
Elver Yildirim (török)-Szilágyi Áron 15-11
a 16 között:
Boladé Apithy (francia)-Gémesi 15-9
Michele Gallo (olasz)-Rabb 15-3

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 11:50, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán - közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. Július 16. 11:21, kedd | Helyi sport

EURO-2024 - A teljes televíziós piac idei dobogós műsora lett az Eb-döntő az M4 Sport közvetítésében.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléja, a Spanyolország-Anglia találkozó az előző döntő eredményeihez hasonlóan kiemelkedő nézettséget ért el Magyarországon: a nézők közel 40 százaléka választotta az M4 Sportot.

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.