Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Június 22. 09:00, szombat | Helyi sport
Forrás: MTI-BÁZEL SVÁJC

Vívó Eb - Ezüstérmes a férfi tőrcsapat is.

Vívó Eb - Ezüstérmes a férfi tőrcsapat is.

A női párbajtőrözők után ezüstérmet nyert a magyar férfi tőrcsapat is pénteken a bázeli vívó Európa-bajnokságon.

A Dósa Dániel, Szemes Gergő, Mihályi Andor, Tóth Gergely összeállítású együttes a törököket és a németeket fölényesen győzte le, majd az elődöntőben szoros mérkőzésen egy tussal a címvédő olasz válogatottnál is jobbnak bizonyult, amelyben ott volt a tavaly világbajnok, kedden Bázelben egyéniben győztes Tommaso Marini, valamint a másik döntős Alessio Foconi is.
A fináléban a Tokóban olimpiai bajnok franciákkal vívtak a magyarok, és 15 tusos vereséget szenvedtek.

Szemes 5-2-es győzelemmel kezdett Maxime Pauty ellen, majd Tóth két tussal kikapott Enzo Lefort-tól, az olimpiai induló Dósa pedig ugyanennyire Maximilien Chastanet-től. Tóth helyére Mihályi állt be, de nem találta a ritmust Pautyval szemben, 5-1-es vereséget szenvedett, így négy asszó után 20-15-re vezettek a franciák. Szemes másodjára nem tudott újabb bravúrral segíteni, bár 2-0-val kezdett, végül 4-2-re kikapott Chastanet-től, majd Dósa 6-6-ot vívott Lefort-ral. Tóth visszaállt Mihályi helyére, ez azonban nem hozott érdemi változást, Chastanet 5-2-re nyerte a párharcot. Dósát aztán 5-3-ra verte Pauty, végül Szemes - aki 28-40-nél ment fel a pástra - 5-2-re kikapott Lefort-tól.
A magyar csapat - amely messze várakozáson felül teljesített az Eb-n - az utolsó mérkőzésén is jól küzdött, de a jóval esélyesebb franciák apránként jelentős különbséget építettek ki.
Ezt megelőzően 2003-ban, Bourges-ban jutott Eb-döntőbe magyar együttes a férfi tőrözőknél, akkor a Juhász Attila, Marsi Márk, Juhász Bence, Vízler Ádám alkotta válogatott 45-35-re kapott ki, szintén a franciáktól.

Eredmények:
férfi tőr csapatverseny:

-----------------------
a 16 között:
Magyarország-Törökország 45-17
negyeddöntő:
Magyarország-Németország 45-27
elődöntő:
Magyarország-Olaszország 44-43

Franciaország-Lengyelország 45-29
a 3. helyért:
Olaszország-Lengyelország 45-25
döntő:
Franciaország-Magyarország 45-30
A végeredmény: 1. Franciaország (Maxime Pauty, Maximilien Chastanet, Julien Martine, Enzo Lefort), 2. Magyarország (Dósa Dániel, Szemes Gergő, Mihályi Andor, Tóth Gergely) 3. Olaszország (Tommaso Marini, Guillaume Bianchi, Filippo Macchi, Alessio Foconi)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 11:50, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán - közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. Július 16. 11:21, kedd | Helyi sport

EURO-2024 - A teljes televíziós piac idei dobogós műsora lett az Eb-döntő az M4 Sport közvetítésében.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléja, a Spanyolország-Anglia találkozó az előző döntő eredményeihez hasonlóan kiemelkedő nézettséget ért el Magyarországon: a nézők közel 40 százaléka választotta az M4 Sportot.

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.