Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. December 18. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Visszamenőleg teszi kedvezőbbé a lakásfinanszírozást a kormány

Visszamenőleg teszi kedvezőbbé a lakásfinanszírozást a kormány

Módosítja a kormány az Otthonteremtési programot, melynek legfőbb célkitűzése, hogy megállítsa a lakásépítések számának évek óta tartó csökkenését, élénkítse a lakáspiacot, növelje a lakáscélú beruházási kedvet. Mindezt úgy, hogy ne jelentsen vállalhatatlan kockázatot és terhet a lakosság és a költségvetés számára. Többek között nagyobb összegű kedvezményes kamatozású kölcsön lesz igényelhető.

A hosszú távú fenntarthatóság érdekében a Kormány folyamatosan értékeli az Otthonteremtési program tapasztatait és ez alapján döntött is a módosításról. Az intézkedés célja, hogy többen tudják igénybe venni a kamattámogatott kölcsönöket lakáscéljaik elérése érdekében.

Fontosabb változások:

A kamattámogatás mértéke állandó lesz, nem csökken évente. Ezzel a jelenleginél nagyobb mértékű támogatás lép életbe, amely alacsony és kiszámítható törlesztő részletet jelent a lakáskölcsön első öt évében.

Nagyobb összegű kedvezményes kamatozású kölcsön igényelhető. Új lakás vásárlása esetén 10 millió forint helyett 15 millió forint, használt lakás vásárlása, illetve korszerűsítés esetén 6 millió forintról 10 millió forint kölcsönösszegig ad majd az állam kamattámogatást.

A támogatott használt lakás értékhatár emelkedik, az állam 15 helyett 20 millió forintos vételárig támogatja a lakásvásárlást.

Meglévő lakóépület bővítéséhez is jár kamattámogatás, legfeljebb 10 millió forint kölcsönösszegig.

A hátralékos lakáscélú hiteladósok helyzetének megerősítését segítő konstrukciók igénylési határidejének meghosszabbítása 2013. december 31-ig.

A javasolt intézkedések a lakosság számára otthonteremtési céljaik megvalósítására kedvezőbb feltételeket biztosítanak. A kedvezőbb feltételek visszamenőleg, automatikusan érvényesülnek, így azok sem kerülnek hátrányosabb helyzetbe, akik még a korábbi feltételek alapján igényelték az állami kamattámogatott kölcsönt.

Címkék: ingatlan

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.