Városlista
2023. június 3, szombat - Klotild

Hírek

2023. Március 22. 07:38, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Vissza a határhoz!

Vissza a határhoz!

Pösténypuszta területén tartóztatták fel a balassagyarmati rendőrök azt a kisteherautót, amely rakterében 23 illegális migráns bújt meg.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság munkatársai migrációs ellenőrzést tartottak 2023. március 21-én a reggeli órákban, amikor 6 óra 53 perckor Pösténypuszta belterületén ellenőrzés alá vontak egy cseh forgalmi rendszámú tehergépkocsit. A saját észlelés alapján történő igazoltatás sikerrel járt, ugyanis a 33 éves cseh állampolgárságú férfi által vezetett teherautó csomagterében 23 illegális migráns tartózkodott, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A balassagyarmati és a szécsényi rendőrök a cseh embercsempészt, valamint a 23 külföldit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozói az embercsempésszel szemben – őrizetbe vétel mellett – büntetőeljárást indítottak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 03. 03:00, szombat | Helyi

Szeles, napos szombat.

Egy hidegfront mögött az ország nagy részén sok napsütés várható, legfeljebb kezdetben nyugaton, délnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor.

2023. Június 02. 19:55, péntek | Helyi

Rengeteg a kérdés és a gyanús döntés a nemrég átadott Balaton Park versenypálya körül!

Két belize-i cég, százmilliós adótartozásokban érintett izraeli–magyar pilóta és a lélegeztetőgépes üzlet egyik főszereplője áll a rejtélyes balatonfőkajári versenypálya-beruházás mögött.

2023. Június 02. 12:57, péntek | Helyi

Csat(t)lakozzanak Nógrád vármegyében is!

A népszerű közlekedésbiztonsági program kampánynyitó rendezvényét tartották meg a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság épületében.

2023. Június 02. 12:56, péntek | Helyi

Vannak, akik még nem Csat(t)lakoztak!

Nógrád vármegye közútjain a rendőrök továbbra is folyamatosan ellenőrzik a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak előírásszerű használatát.