Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Március 22. 07:38, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Vissza a határhoz!

Vissza a határhoz!

Pösténypuszta területén tartóztatták fel a balassagyarmati rendőrök azt a kisteherautót, amely rakterében 23 illegális migráns bújt meg.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság munkatársai migrációs ellenőrzést tartottak 2023. március 21-én a reggeli órákban, amikor 6 óra 53 perckor Pösténypuszta belterületén ellenőrzés alá vontak egy cseh forgalmi rendszámú tehergépkocsit. A saját észlelés alapján történő igazoltatás sikerrel járt, ugyanis a 33 éves cseh állampolgárságú férfi által vezetett teherautó csomagterében 23 illegális migráns tartózkodott, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A balassagyarmati és a szécsényi rendőrök a cseh embercsempészt, valamint a 23 külföldit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozói az embercsempésszel szemben – őrizetbe vétel mellett – büntetőeljárást indítottak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 20:49, szombat | Helyi

Hűvös, záporos idő.

Nyugaton számíthatunk több napsütésre, máshol sok felhő lesz az égen, és időnként eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat, illetve apró szemű jég is eshet.

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Füstbe ment üzlet!

A bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vették azt a nőt, aki Mátraterenyén árult kábítószert.

2024. Április 20. 11:42, szombat | Helyi

Betiltaná a hétvégi kocsikázást a német közlekedési miniszter

Németországnak nem sikerült elérnie kitűzött klímaterveit, úgyhogy egészen szokatlan tervekkel állnak elő, hogy javítsanak az értékeken. Volker Wissing, Németország közlekedésügyi minisztere kijelentette:

2024. Április 20. 09:21, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.