Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Október 31. 18:21, kedd | Belföld
Forrás: ujsagmuzeum/web/zsuffa csaba

Vissy Károly György - olyan volt, mint egy lelkiismeretes nagypapa,

Vissy Károly György - olyan volt, mint egy lelkiismeretes nagypapa,

aki a széltől is óvja az unokáját. S olykor szó szerint a széltől is óvott mindenkit, viharra égzengésre figyelmeztetve.

2011. november 4-én hunyt el. Ő volt aki tv stúdiót létesített, hogy közérthetően, szakértőktől kaphassanak a nézők időjárásjelentést.

Arra törekedett, hogy a meteorológiát közelebb hozza az emberekhez, szakmája eredményeit és szolgáltatásait minél közérthetőbben tegye elérhetővé az emberek számára.

1997-ben javaslatára létrejött az OMSZ épületében az a tévéstúdió, amely azóta több TV társaságot is kiszolgál, ahol Vissy Károly, mint az MTV főmeteorológusa, valamint meteorológus kollégái adtak, illetve adnak naponta többször is szakértő jelentést.

1971-ben meghívást kapott a 17. szovjet Antarktisz-expedícióban való részvételre. Közel fél évet töltött el a Vize Professzor nevű tudományos kutatóhajón, ezen belül egy hónapot az Antarktisz Mirnij és Vosztok nevű kutatóállomásain.

Vissy Károly egy 1974-es felvételen. - Fotó: Arcanum/Tükör

Vissy Károly több volt, mint egy időjós. Afféle iránytű volt, akire mindig illett odafigyelni. Imádta az életet és imádta a munkáját. Gyerekként talán nem is álmodhatott arról, hogy egyszer majd ő lesz szakmája egyik legelismertebb alakja. Szeretett dolgozni, emellett rendszeresen mozgott.

Fotó: Arcanum/168 Óra/Vasárnapi Hírek

Vissy Károly 76 évet kapott a sorstól.Fotó: Arcanum/Somogyi Hírlap

Vissy Károly, a mindig elegáns, választákosan fogalmazó, és a képernyőn tudós professzorként festő meteorológus 12 éve nincs közöttünk. Tizenkét éve nem beszélhet zivatarokról, frontokról, napsütésről. Tizenkét éve hiányzik…

Nyugodj békében, Vissy Károly!

Ha tatszett a cikk, ossza meg kedvenc Facebook csoportjában, vagy saját oldalán!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma