Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Április 15. 07:05, hétfő | Helyi
Forrás: web/zsuffa csaba

Világító szőnyeg led technológiával

Világító szőnyeg led technológiával

A Philips (világítástechnika) és a Desso (padlószőnyeg) a közelmúltban egy olyan partnerségi megállapodást dolgozott ki, melyben a LED technológiát egy úgynevezett fényáteresztő szőnyeggel egyesítik majd.

A két vezető gyártó együttműködésének köszönhető világító szőnyeg nem csak a LED felhasználási területeit tekintve nyit majd új dimenziókat, de izgalmas és rendkívül hasznos tervezési lehetőségeket kínál majd a lakberendezés és belsőépítészet terén is.

A LED szőnyeg előnyei:

A Philips és a Desso képesek különböző adatokat a szőnyegbe integrálni, legyen az egy iránymutató nyíl, bármilyen jel, logó, szín vagy szöveg. Így minden helyzetben jól látható lehet az adott útvonal és segítheti az emberek tájékozódását.

Az informatív padlóvilágítás rendkívül jól használható repülőtereken, mozikban, színházakban, stadionokban, utasszállító hajókon, konferencia központokban vagy egyéb közintézményekben.

Régi és új épületekben egyaránt használható rendszer.

Rugalmasan, programozható, így változás vagy vészhelyzet esetén is képes az aktuális irány megmutatására, így sok esetben praktikusabb, mint a statikus jelek.

A termék a Philips által létrehozott Hue tartományba illeszthető, így akár otthonunkban is egyszerűen beállíthatjuk majd a hangulatunknak megfelelő színt.

A Philips és a Desso már dolgozik a kísérleti projekteken, igyekeznek mielőbb megvalósítani elképzeléseiket Európában, Afrikában és a Közel-Keleten. A két piacvezető cég újítása ötvözi a Desso szőnyegek előnyeit - mint jobb beltéri levegő, akusztika és kényelem -, valamint a Philips kiváló minőségű LED technológiáját és mindezek mellett biztonságosabbá és egyszerűbbé teheti az emberek közlekedését.

A nagyított felvételen jól látszik, hogy a szálak tökéletesen átengedik a fényt.

Diszkrét, ugyanakkor jól látható jelölések a moziteremben, megkönnyítve a közlekedést a sötétben.

Szállodai szobák, vagy konferenciatermek ajtaja előtt, informáló szöveg megjelenítésére is kiváló megoldás.

Egyértelmű jelölés a vészkijáratok gyors és egyszerű megtalálásához.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 16:00, hétfő | Helyi

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez.

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez.

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.