Városlista
2024. szeptember 27, péntek - Adalbert

Hírek

2024. Augusztus 30. 13:33, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Viharkárok csütörtökön.

Viharkárok csütörtökön.

A csütörtöki nap folyamán tizenegyszer kellett beavatkozniuk a Nógrád vármegyei tűzoltóknak a keddi vihar okozta károk miatt Balassagyarmaton.

Tíz alkalommal lehasadt faágak és kidőlt fák adtak munkát az egységeknek. A balassagyarmati és a szécsényi hivatásos tűzoltók létraszer és motoros láncfűrész segítségével eltávolították a veszélyessé vált, vagy a forgalmat akadályozó növényi részeket. A Rákóczi fejedelem úton egy önkormányzati épület tetőszerkezetét bontotta meg a vihar. A helyi hivatásos tűzoltók ideiglenesen helyreállították a tetőt.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy Erdő-Sor úti családi házban csütörtök este Érsekvadkerten. A rétsági hivatásos tűzoltók az eredeti állapotok visszaállítása után vizsgálták a ház levegőjének összetételét. Méréseik kimutatták a jelzéskor működő gáztűzhely közelében a mérgező gáz jelenlétét. Az egység átadta a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek. A ház egyik lakóját kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 14:06, péntek | Helyi

A 120 cm magas, emberi alakot formázó Papper robot

Apródot kapott a Szondi. A robot az ipari-informatika oktatását szolgája Balassagyarmaton, a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Szondi György Technikum és Szakképző Iskolában.

2024. Szeptember 26. 16:29, csütörtök | Helyi

Fenyvesi Gábor - Ma lezárult a 4. önkormányzati képviselői ciklusom

A történet 2002-ben indult, amikor listás képviselőként lettem a testület tagja.

2024. Szeptember 26. 16:16, csütörtök | Helyi

Európa kaktuszkirálya

Európa kaktuszkirálya – Több mint 12 ezer növényt nevel az otthonában. Akinek hobbija nincsen, élete sincsen – ehhez a mondáshoz közel 70 éve tartja magát Hegyi Attila,

2024. Szeptember 26. 06:26, csütörtök | Helyi

Új hírek érkeztek a paksi atomerőműről

Újabb mérföldkőhöz érkezett a paksi bővítés, ugyanis lezárult a talajszilárdítás és a résfalazás a leendő ötös atomerőmű-blokk alatt,