Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Március 29. 08:59, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Vigyázzanak a gyalogosokra!

Vigyázzanak a gyalogosokra!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya lezárta az eljárás vizsgálati szakaszát azzal a 25 éves férfival szemben, aki a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ütött el egy idős asszonyt.

A nyomozás adatai alapján a férfi 2022.október 29-én a kora reggeli órákban az általa vezetett gépjárművel haladt Salgótarján belterületén Hatvan irányába, amikor közlekedése során észlelte, hogy a Hősök út és a Budapesti út kereszteződésnél elhelyezett forgalomirányító fényjelző készülék sárga villogó üzemmódban működik. A férfi a kereszteződésen áthaladva figyelmetlensége okán későn vette észre az ott lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a Batsányi út irányából a Gorkij lakótelep felé áthaladó gyalogost, ekkor a baleset elkerülése érdekében fékezett, de a jármű bal elejével elütötte az idős asszonyt. A gyalogos a baleset következtében megsérült. A rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt gyanúsítottként kihallgatták a férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A rendőrök az eljárás vizsgálati szakaszát a napokban lezárták és az ügy iratait a Balassagyarmati Járási Ügyészségnek megküldték.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet körültekintően és mérsékelt sebességgel közelítsék meg, és az azon áthaladni szándékozó gyalogosok részére mindig biztosítsanak elsőbbséget!

…hogy mindenki hazaérjen!

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.