Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. Szeptember 20. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: police

Vezessenek balesetmentesen!

Vezessenek balesetmentesen!

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szórólappal hívta fel a gépjárművezetők figyelmét az EDWARD Nap céljára.

Az európai közlekedési rendőrségi hálózat - TISPOL - 2017-ben is meghirdette az EDWARD Napot. A mozaikszó jelentése European Day Without a Road Death - Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül -. A kezdeményezés célja, hogy szeptember 21-én senki ne veszítse életét Európa közútjain. A TISPOL az EDWARD Napot megelőző időszakban el szeretné érni, hogy valamennyi úthasználó – akár csak néhány percig is – gondolkodjon el azokkal a kockázatokkal kapcsolatban, amelyekkel a közúti közlekedése során szembesül, továbbá gondolja át, hogy az ő magatartása milyen veszélyhelyzeteket idézhet elő mások számára, és hogyan lehet ezeket a kockázatokat csökkenteni.

Lehetőség nyílik, hogy a járművezetők csatlakozzanak a programhoz a roadsafetydays.eu honlapon. Ugyanezen a honlapon az érintettek fogadalmat és ígéretet tehetnek arra, hogy megtartják a biztonságos közlekedéshez nélkülözhetetlen szabályokat és erre másokat is ösztönöznek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya is javasolja minden járművezetőnek, hogy csatlakozzon az EDWARD Nap programjához és legyen aktív részese annak, hogy aznap valóban mindenki biztonságban érje el az úti célját.

A rendőrök Salgótarjánban 2017. szeptember 19-én a programot bemutató és népszerűsítő szórólapot osztottak a gépjárművezetőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,