Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Október 05. 05:00, szombat | Sport
Forrás: mno.hu

Vérszomjas fiatalokat küld csatába Van Gaal a magyarok ellen

Vérszomjas fiatalokat küld csatába Van Gaal a magyarok ellen

Louis van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szűkítette keretét a Magyarország, illetve Törökország elleni két világbajnoki selejtezőre.

Újoncként bekerült a meghívottak közé a PSV Eindhoven 19 éves csatára, Memphis Depay is, aki csütörtökön este gólt szerzett klubja Csornomorec Odesza elleni Európa-liga-mérkőzésén. Depay behívása mellett a kapitány öt változtatást eszközölt a kilenc nappal ezelőtt megadott névsorhoz képest. „Tudom, hogy túl korai a behívása, inkább a korosztályos csapatban kellene játszania, de nem találtam olyat, akit szívesebben meghívnék, ennyi az egész. Ő a jövő embere” – mondta a fiatal támadóról Van Gaal.

Ismét az Ajax hálóőre, az egyszeres válogatott Jasper Cillessen az egyik tartalékkapus a sérült Joeren Zoot helyett, Ruben Schaken, Ricky van Wolfswinkel és Paul Verhaegh kikerült a keretből.

A már biztos vb-résztvevő csapat jövő pénteken Amszterdamban fogadja a pótselejtezőt érő második helyért harcoló Egervári-együttest, majd október 15-én Isztambulban lép pályára.

A magyarok elleni holland keret

kapusok: Jasper Cillessen (Ajax Amsterdam), Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (Swansea City)
hátvédek: Daley Blind (Ajax), Jeffrey Bruma (PSV), Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daryl Janmaat (mindegyik Feyenoord), Gregory van der Wiel (PSG), Ron Vlaar (Aston Villa), Jetro Willems (PSV)
középpályások: Jordy Clasie (Feyenoord), Jonathan de Guzmán (Swansea City), Nigel de Jong (Milan), Stijn Schaars (PSV), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (AS Roma), Rafael van der Vaart (Hamburg SV)
csatárok: Memphis Depay (PSV), Dirk Kuyt (Fenerbahce), Jeremain Lens (Dinamo Kijev), Arjen Robben (Bayern München), Robin van Persie (Manchester United)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.