Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Április 06. 08:28, szombat | Helyi sport
Forrás: FORMULA1 JAPAN SUZUKA

Verstappen volt a leggyorsabb a szuzukai időmérő előtt.

Verstappen volt a leggyorsabb a szuzukai időmérő előtt.

Max Verstappen volt a leggyorsabb a Japán Nagydíj utolsó szabadedzésén, másodikként pedig a csapattárs, Sergio Pérez zárt. A Red Bull kettősét a Mercedes versenyzői követték George Russell, Lewis Hamilton sorrendben.

Egy klasszikus lebonyolítású – vagyis nem sprint – hétvégén a harmadik edzés az esetek többségében csendesen indul, sokan hosszú percekig a garázsban várják, hogy pályára hajtsanak és az aszfaltcsík csak az utolsó fél, negyedórában népesedik be igazán.

A Japán Nagydíj ilyen tekintetben már kilóg a sorból, az utolsó gyakorláson ugyanis azonnal beindult az élet, ami persze a nyitónap esetében nem meglepő. Pénteken rengeteg értékes időt veszített a mezőny: az első edzésen Logan Sargeant balesete miatt egy hosszabb piros zászlós szakasz tartotta a boxban a versenyzőket, a második pedig jóformán teljesen kiesett az időjárási körülmények miatt. A kvalifikáció előtt tehát mindenki pótolni akarta kieső időt, amire a körülmények lehetőséget is biztosítottak: ezúttal sokkal barátságosabb idő várta a mezőnyt. Ami az időeredményeket illeti, az első gyors körök után Lewis Hamilton állt az élen, majd a Red Bull kettőse jött Max Verstappen, Sergio Pérez sorrendben. A hétszeres bajnok és a bikások más taktikán voltak: a Mercedes a lágy, a Red Bull pedig a közepes keverékeken kezdett.

Charles Leclerc negyedik volt, Valtteri Bottas ötödik, az új fejlesztésekkel felszerelt Aston Martinnal dolgozó Fernando Alonso pedig hatodik. A legjobb tízben Carlos Sainz, Csou Kuan-jü, Cunoda Juki és Daniel Ricciardo volt még benn A gumitaktikák meglehetősen sokszínűek voltak a kezdéskor: a Ferrari a közepeseken, a Sauber és az RB a lágyakon, az Aston Martin pedig a keményeken állt munkába. A riválisoknál valamivel később, de a lágyakon hajtott pályára a McLaren is: első gyors köreik után a narancsosok versenyzői a harmadik és a negyedik helyen álltak Lando Norris, és a születésnapján ma ünneplő Oscar Piastri sorrendben.Az edzés feléhez közeledve és azt követően a legtöbben a hosszabb etapokra gyúrtak (tegnap jóformán erre is alig volt idejük a csapatoknak a már említett körülmények miatt), így a tabella jó ideig változatlan maradt.

Nem úgy az utolsó percekben, amikor mindenki a lágyakon gurult pályára és szinte folyamatosan záporoztak a jobbnál jobb köridők. Hamiltont először a csapattárs, George Russell váltotta az élen, majd Verstappen vette át a vezetést. A címvédőnél aztán senki sem futott már gyorsabb kört, az ő elsőségével zárult tehát a Japán Nagydíj utolsó szabadedzése. A második helyre Pérez jött fel a másik Red Bull-lal, az első gyakorláshoz hasonlóan tehát a harmadikat is 1-2-ben zárta a listavezető csapat.

Russell harmadik, Hamilton negyedik lett, vagyis a két Red Bullt a két Mercedes követte. Alonso az ötödik helyre ugrott az Aston Martinnal, Norris hatodik, Sainz hetedik volt. A legjobb tízben Piastri, Cunoda és Leclerc zárt még.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 09:24, csütörtök | Helyi sport

2024 Formula 1 Magyar Nagydíj Információk.

Az igazi Formula 1 élmény, amiről egy szurkoló álmodhat.

2024. Július 18. 09:15, csütörtök | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen.

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 18. 08:21, csütörtök | Helyi sport

Huszonhat ország versenyzői a jövő heti jet-ski Európa-bajnokságon.

Huszonhat ország legjobbjai érkeznek Magyarországra a jet-ski Európa-bajnokságra és junior világbajnokságra, amelyre jövő péntektől vasárnapig kerül sor Győr-Győrzámolyon.

2024. Július 17. 15:30, szerda | Helyi sport

Evezős ob - Népes mezőny érkezik Szegedre.

A tavalyinál is nagyobb érdeklődés övezi a csütörtöktől vasárnapig a szegedi Maty-éren sorra kerülő evezős országos bajnokságot.