Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2023. November 25. 17:28, szombat | Sport
Forrás: MOTORSPORT HUNGARY

Verstappen-pole a szezon utolsó időmérőjén, Leclerc is az első sorban!

Verstappen-pole a szezon utolsó időmérőjén, Leclerc is az első sorban!

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen nem talált legyőzőre a Yas Marina-pályán szombaton, Lando Norris pedig hiába pályázott jó eséllyel az első sorra, végül csak ötödik lett.

Magyar idő szerint délután 3-kor, a MotoGP sprintversenyével egyidőben vette kezdetét az F1-es Abu-Dzabi Nagydíj időmérő edzése, ahol a harmadik szabadedzésen látottak alapján izgalmas időmérőre számíthattunk.

A Q1 legelején még kivárásra játszottak a pilóták, végül 4 perc elteltével kezdtek kiszállingózni a pályára, és Verstappen állt az élre egy 1:24.1-es idővel. A Q1 felénél továbbra is Verstappen vezetett, a kiesőzónában pedig Gasly, Magnussen, Sargeant, Csou és Hülkenberg állt. A Q1 végén nagy tűzijáték jött, és rendkívül szoros eredmény alakult ki: az 1. helyezett Verstappen és a még éppen továbbjutó, 15. Gasly között 440 ezred volt, és meglepetésre Sainz is búcsúzott, valamint Magnussen, Bottas, Csou és Sargeant esett ki – az amerikai összes mért körét törölték, így 22-0-ra kapott ki Albontól az időmérőkön. A Q2-ben Albon ment először a pályára, majd jöttek a többiek is. Egyedül Verstappen kezdett friss gumikkal, a többiek használt abroncsokon mentek, ennek megfelelően a holland állt az élre egy 1:23.7-es idővel, mögötte Norris, Perez és Piastri jött. A Q2 vége is izgalmasan alakult, bár Verstappen pozíciója nem forgott veszélyben. Végül kiesett Hamilton, Ocon, Stroll, Albon és Ricciardo, és továbbjutott a két Red Bull, a két McLaren, valamint Leclerc, Russell, Gasly, Alonso, Cunoda és Hülkenberg. A Q3-ban már Verstappen jött ki először a pályára, és az új gumikon meg is szerezte a vezetést Norris és Piastri előtt. Az utolsó körében aztán már nem tudott javítani Verstappen, de a McLarenek sem tudtak mindent kihozni magukból, Norris kis híján megpördült az utolsó körén. Így Verstappen szerezte meg a pole-t másfél tizeddel megverve Leclerc-t, majd Piastri, Russell és Norris következett. Cunoda a hatodik lett, Alonsót és Hülkenberget is megelőzve, Pereznek pedig az 5. helyet érő körét törölték, így csak a 9. lett, Gasly pedig a 10.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.