Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Május 13. 10:10, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Versenybe szálltak önkéntes tűzoltóink.

Versenybe szálltak önkéntes tűzoltóink.

Idén Salgótarjánban, a Baglyasaljai Tűzoltó gyakorlópályán került megrendezésre a Szent Flórián napi ünnepséggel egybekötött önkéntes és létesítményi tűzoltók versenye.

Az esemény szervezői a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Salgótarjáni Önkéntes Tűzoltó Egyesület voltak.A komoly hagyományokra visszatekintő, egész napos rendezvény a Himnusz meghallgatása után elismerések átadásával vette kezdetét. Szemerády Zoltán tűzoltó alezredes, a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke ismertette, hogy kik bizonyultak méltónak a Magyar Tűzoltó Szövetség kitüntetéseire. Seres Tibor tűzoltó ezredes, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója Széchenyi Ödön emlékplakettet vehetett át. A Szövetség Noszky Zoltánt, a Salgótarjáni Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökét, valamint Szokolóczi Zoltánt az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagját Szent Flórián emlékéremmel jutalmazta. Emellett a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség emléktárgyat adományozott Dr. Gaál Zoltánnak és a Szécsényfelfalui Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek.A megnyitót Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Közgyűlés elnöke folytatta, aki beszédében köszönetet mondott minden önkéntes tűzoltónak eddigi áldozatos munkájáért, illetve kiemelte, hogy a Nógrád vármegyei fiatalok itthon tartásában nagy szerepe van az összetartó közösségeknek. Az ilyen közösségek kialakításához az egymást és környezetüket is önzetlenül segítő önkéntesek is hozzájárulnak. Ezután Seres Tibor tűzoltó ezredes, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Beszédében aláhúzta, ahhoz, hogy valaki önmagáénak vallhassa a tűzoltó hivatást rendelkeznie kell bizonyos erényekkel. Ilyen erények a bátorság, a bölcsesség, az igazságosság és a mértékletesség. Nógrád vármegye önkéntes tűzoltói kétségkívül rendelkeznek ezekkel az értékekkel, hiszen ők azok, akik szabadidejüket nem kímélve, önként sietnek más emberek megsegítésére. Igazgató úr beszédének zárásaként sérülésektől mentes versenyt kívánt a részt vevő csapatoknak.Az idei erőpróbán tizennyolc csapat mérhette össze tudását tűzcsapszerelés és kismotorfecskendő szerelés versenyszámokban, férfi, női, valamint ifjúsági fiú kategóriákban. A verseny végén a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség által 2018-ban alapított vándorkupát Szalmatercs Község Tűzoltó Egyesületének csapata vehette át, mint abszolút győztes.

A verseny eredményei:

Tűzcsapszerelés

Ifi fiú:

1.helyezés: Endrefalva Önkéntes Tűzoltó Egyesület
2.helyezés: Nézsai Önkéntes Tűzoltó, Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület

Női felnőtt:

1.helyezés: Nézsai Önkéntes Tűzoltó, Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület
2.helyezés: Rétsági Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Férfi felnőtt:

1.helyezés: Szalmatercs Község Tűzoltó Egyesülete
2.helyezés: Ságújfalu Község Polgárőr és Tűzoltó Egyesülete I. csapat
3.helyezés: Endrefalva Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Kismotorfecskendő szerelés

Férfi felnőtt:

1.helyezés: Endrefalva Önkéntes Tűzoltó Egyesület
2.helyezés: Szalmatercs Község Tűzoltó Egyesülete
3.helyezés: Nézsai Önkéntes Tűzoltó, Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület

Abszolút győztes: Szalmatercs Község Tűzoltó Egyesülete

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Fotók: Kapás Márton tű. főhadnagy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 12:00, szerda | Helyi

Uzsgyi, eltoltam.....

Ezt mondta a bátonyterenyei rendőröknek az a 19 éves mátraverebélyi fiatal, aki egy üzlet előtt hagyott elektromos rollert lopott el.

2024. Július 17. 10:25, szerda | Helyi

Az idei júliusi hőhullám csúcsa

Az idei júliusi hőhullám csúcsa 12 fokkal haladja meg az elmúlt évtizedek átlagát. Júliusban erős és elhúzódó hőhullám sújtja Kelet-Európát.

2024. Július 17. 08:38, szerda | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 17. 08:24, szerda | Helyi

Lakástűzzel indult a hét.

A betongyám felett eltört és veszélyesen megdőlt egy villanyoszlop,Tűz ütött ki egy családi házban,Kétszer adtak munkát a korábbi vihar során lehasadt faágak a Nógrád vármegyei tűzoltóknak.