Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Október 09. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Vereséget hozott a rengeteg hiba

Vereséget hozott a rengeteg hiba

Sima vereséget szenvedett az NB I/B Keleti-csoportjában szereplő Kábel SE férfi kézilabda csapata.

Hajdúnánás-Robzol 2000 KSE – Balassagyarmati Kábel SE 34-27 (17-12)
Hajdúnánás, 150 néző, v.: Kolarovszki, Szabó I.
Hajdúnánás: FELFÖLDI – Takács 2, Hornyák 2, BÍRÓ 11/5, CSONKA 2, FÜLÖP 6, Tóth N. 2. Cs.: Egri (kapus), PÓSER 4, Oláh B. 1, Oláh T. 3, Csúzda 1, Bencze, Fehérvári. Edző: Hadas Sándor.
Kábel SE: Varga Á. – Savón 9/1, Széles, Kottán 1, PIROSKA 5, Varga J. 4, Bán 3. Cs.: Síró (kapus), Kajdy, Bécsi, Szabó A. 4, Pintér, Tihanyi 1, Petrovszki. Edző: Kedves László.
Hétméteresek: 6/5, ill. 2/1. Kiállítások: 6, ill. 10 perc (+1 kizárás: Széles a harmadik 2 perces kiállítás után).
Az eredmény alakulása: 8 perc: 4-0, 19. perc: 10-3, 24. perc: 12-8, 29. perc: 17-10, 36. perc: 20-17, 50. perc: 29-19, 58. perc: 34-24.

A hosszú utazás után ugyan időben megérkeztek a mérkőzés helyszínére a gyarmati játékosok, de az elején mintha fejben még az öltözőben maradtak volna. A házigazdák gyorsan három, majd négygólos előnyhöz jutottak. Kedves László egy időkéréssel igyekezett felrázni tanítványait, de ez sem sikerült, mert Bíró Ádám vezérletével folytatta a rohamokat a hajdúnánási gárda. Így 10-3-as állásnál megint rövid „fejtágítást” tartott a gyarmati edző. Ettől kezdve Bírót emberfogással őrizték a vendégek, ami zavart is keltett a hajdúnánási sorokban, mert zárkózni kezdett az Ipoly-parti alakulat. Savón és Varga „termelte” a gólokat, kisvártatva már 12-8 volt az eredményjelzőn. A házigazdák mestere is jókor nyúlt bele a meccsbe, ő is időt kért. A játékrész hajrájában megint belelendültek a hajdúságiak.
Szünet után ezúttal a vendéglátók „aludtak el”, mert a Kábel harcias játékával mind inkább közelített, sőt, 20-17-nél felcsillant az esély egy jóval komolyabb zárkózásra is. Ezt az alkalmat viszont elszalasztották a balassagyarmatiak. Sok technikai hibát vétettek, amit Fülöp és társai rendre kihasználtak, míg a helyzetek elakadtak Felföldi kapusban. Pillanatok alatt változott a játék képe, és 29-19-es hazai előnynél Kedves mester ismét egy perces megbeszélést tartott „fiaival”. De ez sem sokat használt, mert az utolsó tíz percre megmaradt a két csapat közötti különbség – igaz, az utolsó három találatot „szépítésként” a kábelesek szerezték.
Összességében az első bő negyedóra gyarmati gyengeségei rányomták bélyegüket az egész találkozóra, így hiába futott a Hajdúnánás után a Kábel, nem sikerült az utolérés.
Hadas Sándor: Szerencsére az elején megadtuk az alaphangot, és utána is jól összpontosítottak a fiúk. Ez a győzelem gyógyír az elmúlt két hét vereségeire.
Kedves László: Amikor komoly felzárkózási alkalom nyílt, akkor vétettünk sok hibát. A fiatal és gyors ellenfél pedig könyörtelenül kihasználta ezeket.

Hegedűs Henrik

Címkék: kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,