Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Február 07. 05:00, péntek | Bulvár
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Vér nélkül született egy amerikai kislány

Vér nélkül született egy amerikai kislány

'Szellem babának' neveztek el egy amerikai kislányt, aki szinte vér nélkül jött világra. Hope Huarez szülei már születésének pillanata előtt felismerték, hogy valami nincs rendben - adta hírül a Health Hub.

'Nagyon sírt és sápadt volt' - emlékezett vissza Josh Juarez, a kislány édesapja. A kaliforniai Fontain Valley-ben élő pár félelme akkor igazolódott be, amikor az orvosok az újszülött lábából megpróbáltak vérmintát venni, amiből alig egy csepp jött.

Ennek oka, hogy Hope születése előtt 'a méhen belül magzati-anyai vérzés következett be, aminek a révén a kisbaba a születése előtti órákban vérének 80 százalékát elvesztette' - mondta Marielle Nguyen neurológus, hozzátéve, hogy az egyetlen remény ilyenkor a túlélésre a vérátömlesztés.

Az anya szerencsére időben felismerte, hogy baj van, s három héttel a szülés eredeti terv szerinti időpontja előtt jelezte az orvosoknak, hogy valami baj van, ezért sürgősségi császármetszést hajtsanak végre. A 27 éves anya elmondta, akkor kezdett el aggódni gyereke egészsége miatt, mikor abbahagyta a rugdosást. 'Általában félórán belül tízszer rugdosott' - mondta.

Köszönhetően a gyors felismerésnek, megmentette gyereke életét. Az orvosok elmondták, a ritka betegség oka nem ismert és gyógymód sincs rá, az egyetlen lehetőség a túlélésre az a felismerés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Bulvár

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.

2024. Július 19. 07:12, péntek | Bulvár

Kiki és az Első Emelet

Ma 67 esztendős. 1957. július 19-én született Patkó Béla Kiki Máté Péter-díjas magyar énekes.