Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. December 07. 08:13, hétfő | Helyi

Végső búcsút vettek Dóra Ottótól

Végső búcsút vettek Dóra Ottótól

Több százan vettek végső búcsút Dóra Ottótól, Salgótarján polgármesterétől pénteken a régi központi temetőben. Dóra Ottó rövid, súlyos betegség után 53 éves korában, november 29-én halt meg.

Dóra Ottó nem Salgótarjánban született, mégis kevés olyan vezetője volt városunknak, aki ennyire szerette volna Salgótarjánt – mondta Fekete Zsolt alpolgármester, aki az önkormányzat nevében búcsúzott a polgármestertől.

Munkatársaként és barátjaként állíthatom, hogy Ottónak szeretett családja mellett Salgótarján volt mindene; sokan elhagyták a várost, sokan lemondtak róla, de ő ittmaradt, és hitt benne, hogy Tarjánt újjá tudjuk építeni
– fogalmazott az alpolgármester. A többször sírással küszködő Fekete Zsolt azt mondta, azért szerettek a polgármesterrel dolgozni, mert mindig volt egy mosolya, egy kézfogása, egy barátságos mondata, amivel biztatott, és azt mutatta, hogy “ő is egy közülünk, még ha a város vezetését is bíztuk rá”. Halála pótolhatatlan veszteség; egy korszak lezárult Salgótarján életében – hangsúlyozta az alpolgármester.

Két hónapja még a jövőt terveztük
– idézte fel a temetésen Tóbiás József. Az MSZP nevében búcsúzó pártelnök kijelentette, Dóra Ottó számára egyértelmű volt, hogy a politika nem önmagáért való, azt akarta, hogy jobb legyen minden salgótarjáninak. Segíteni akart a két kezükből élőkön, a szegényeken, az elesetteken, és mindig arra törekedett, hogy szűnjön meg az értelmetlen megosztottság.

Kedves Ottó, bármily nehéz elvesztésed és hiányod, mégis hálát adok a sorsnak, hogy megismerhettelek, barátomként tisztelhettelek és szerethettelek; adjon az ég nyugodt álmot neked!
– mondta Tóbiás József.

Dóra Ottót a római katolikus szertartás szerint helyezték örök nyugalomra. Temetésén részt vettek az MSZP, az Együtt és a DK elnökségi tagjai. A polgármesterüktől búcsúzó salgótarjániak a család kérésére egy szál virággal rótták le kegyeletüket.

Dóra Ottót tavaly októberben a DK-Együtt-MSZP-Tarjáni Városlakó Egyesület támogatásával választották meg Salgótarján megyei jogú város polgármesterévé. Korábban, 2006 őszétől a salgótarjáni önkormányzat MSZP-frakcióvezetőjeként dolgozott, 2002 és 2006 között a Nógrád Megyei Önkormányzat elnöke volt – tudósít az MTI.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.

2024. Április 30. 15:15, kedd | Helyi

Salgótarjánból akartak hazajutni.

Egy bátonyterenyei pár keverte magát nagy bajba, mert lekéste az autóbuszjáratot, és bűnös módját választotta a hazajutásnak.