Városlista
2023. február 4, szombat - Ráhel

Hírek

2015. Április 16. 18:32, csütörtök | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Végrendelkezés ügyvédnél – jogász válaszol

Végrendelkezés ügyvédnél – jogász válaszol

Amennyiben ügyvédnél végrendeletet készíttetek, abból hány példány készül, illetve kik kapnak belőle?

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
Amennyiben ügyvédnél végrendeletet készíttetek, abból hány példány készül, illetve kik kapnak belőle? Előre is köszönöm a választ!

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Semmi sem korlátozza a végrendeletek számát, és arra sincs szabály, hogy kik kapják, kiknek kell megküldeni. Én általában egy eredeti példányt juttatok a végrendelkezőnek, kap a végrendeleti örökös is, továbbá egy eredeti okirat marad az ügyvédnél nem selejtezhető iratként. Mivel a szerződés szabadság általános elve kiterjed az egyoldalú nyilatkozattételi szabadságra is, korlátlan számban készíthető ilyen irat /a másolat semmire sem jó/.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!
Tisztelettel:

dr. Matúz György ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 04. 16:57, szombat | Belföld

OKF: már 2300 felett a tűzoltói munkák száma

Továbbra is sok munkát ad a vihar a tűzoltóknak elsősorban a Dunántúlon, szombaton kora délután országszerte már meghaladta a 2300-at a beavatkozások száma.

2023. Február 04. 10:02, szombat | Belföld

Vihar - Vasútvonalak és autópálya-pihenő működését is akadályozzák kidőlt fák

Zirc és Veszprém, valamint Dombóvár és Kaposvár között vonatpótló autóbuszok közlekednek, az M1-es autópálya Hanság pihenőjét pedig mindkét irányban lezárták fakidőlések miatt - közölte a Mávinform és az Útinform szombaton.

2023. Február 04. 10:01, szombat | Belföld

Megölte szomszédját egy férfi Esztergomban

Megölte szomszédját egy férfi Esztergomban pénteken, a rendőrök a bejelentést követő fél órán belül elfogták a gyanúsítottat - közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.