Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2020. December 17. 10:22, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Végleges járművezetéstől eltiltás az ügyészi indítvány a haragosát az útról leszorító férfival szemben

Végleges járművezetéstől eltiltás az ügyészi indítvány  a haragosát az útról leszorító férfival szemben

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat egy 31 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki a tehergépkocsijával megkísérelte az útról leszorítani haragosa járművét.

A vád szerint az engedély nélküli vezetés miatt már járművezetéstől eltiltás hatálya alatt álló férfi 2019. december 14. napján az esti órákban tehergépkocsijával közlekedett Kálló lakott területén, amikor egy útkereszteződésnél észrevette, hogy haragosa kocsijával a közelben halad el. Elhatározta, hogy megijeszti őt, ezért utána hajtott, majd igen csekély követési távolságot tartva követni kezdte.

Amint a települést elhagyták, a vádlott gyorsított, majd áttért a bal oldali forgalmi sávba, és a személygépkocsi mellé érve szándékosan és folyamatosan jobbra kormányozta a tehergépkocsit, eközben érintőlegesen az autó bal oldalának ütközött. A leszorított autós ezt észlelve gyorsított és lehagyta a tehergépjárművet, a vádlott pedig visszafordult.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratában a többszörös visszaeső vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság a járművezetéstől végleges hatállyal tiltsa el őt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.