Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. November 17. 14:06, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Véget értek az emelt szintű szóbelik, kezdődnek a középszintű vizsgák

Véget értek az emelt szintű szóbelik, kezdődnek a középszintű vizsgák

Befejeződtek az őszi emelt szintű szóbelik, hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik - közölte az Oktatási Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták, a középszintű érettségik szóbeli vizsgáit november 21. és november 25. közötti időszakban - a vizsgabizottságot működtető intézmények (középiskolák és kormányhivatalok) által meghatározott nap(ok)on - bonyolítják le.

A szóbeli vizsgák az érettségi vizsgabizottságok előtt zajlanak.

Ebben az időszakban 114 érettségiztető telephelyen, 146 vizsgabizottság előtt mintegy 4.500 középszintű szóbeli vizsgára kerül sor - közölték.

Kitértek arra is, hogy a vizsgázó, a kiskorú vizsgázó szülője a vizsgabizottság döntése ellen - az eredményhirdető értekezletet követő öt napon belül, kizárólag jogszabálysértésre való hivatkozással - fellebbezést nyújthat be az érettségi jelentkezést fogadó intézményen keresztül a területileg illetékes kormányhivatalnak címezve.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő