Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2024. Április 18. 11:40, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Vége a drogbiznisznek!!!

Vége a drogbiznisznek!!!

Egy 40 éves nő anyagi haszonszerzés céljából árusított új pszichoaktív anyagot, a salgótarjáni rendőrök azonban pontot tettek az ügy végére, és őrizetbe vették.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai április 16-án reggel kutatást tartottak abban a városi családi házban, ahol a gyanú szerint egy 40 éves nő másfél éve árusít új pszichoaktív anyagot helyieknek. Az ingatlanban kollégáink barnás színű anyagot foglaltak le, amelyet az igazságügyi szakértő megvizsgált, és megállapította, hogy N-etil-norpentedron hatóanyagot tartalmaz, amely új pszichoaktív anyagnak minősül. A nő üzletelését alátámasztja, hogy a vevők ellen indult eljárásba bevont szakértők megállapították, a vásárlók szervezetében kimutatott hatóanyag és az egyes fogyasztóknál megtalált drog megegyezik a gyanúsított által árult szerrel.

A nyomozók a nő lakóhelyén vagyonvisszaszerzés keretében különböző értéktárgyakat – hangprojektort, televíziókat, szerszámgépeket – foglaltak le.

A nő a felelős állattartás szabályait is figyelmen kívül hagyta, ugyanis a rendőrök az esős, hidegebb időben az udvaron egy kutyát találtak, összegömbölyödve feküdt a földön.

Esélye sem volt az eső elől fedett helyre húzódni, ugyanis 1,5 méteres lánccal kötötte ki egy betonoszlophoz. Az egyenruhások az ebet alultáplált, elhanyagolt, legyengült állapotban találták meg, illetve a fején több kezeletlen, elfertőződött sérülés is volt. Munkatársaink intézkedtek annak érdekében, hogy a kutya biztonságos helyre kerüljön, és átadták az állatvédő szervezet képviselőjének.

A salgótarjáni nyomozók előállították a 40 éves salgótarjáni lakost, és kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, valamint állatkínzás vétség miatt hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 18:00, kedd | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Április 30. 15:15, kedd | Helyi

Salgótarjánból akartak hazajutni.

Egy bátonyterenyei pár keverte magát nagy bajba, mert lekéste az autóbuszjáratot, és bűnös módját választotta a hazajutásnak.

2024. Április 30. 13:12, kedd | Helyi

Elismerések a Rendőrség napja alkalmából.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság számos munkatársa vehetett át elismerést Szent György, a rendőrök védőszentjének ünnepe alkalmából.