Városlista
2022. december 5, hétfő - Vilma

Hírek

2022. November 08. 15:14, kedd | PR
Forrás: (x)

VCA vizsga – a biztonságos munkahely ismérve

VCA vizsga – a biztonságos munkahely ismérve

A munka és gazdaság világában egyaránt fontos a dolgozók életének és egészségének védelme.

Ez megrendelői és szolgáltatói oldalról egyaránt fontos, épp ezért számos jogszabály is kapcsolódik e területhez. Ha biztosra mennénk, tanúsíthatjuk is a munkavédelem hitelességét.

Hitelesített munkavédelem

A munkavédelem és munkabiztonság egy folyamatosan felszínen lévő téma, mely a szigorú szabályozások ellenére sajnos a mai napig táptalaja a visszaéléseknek és a törvényi keretek kijátszásának. Számos vállalkozás és cég nem fordít kellő figyelmet erre a kérdéskörre, ennek megfelelően pedig dolgozóik védelme sem megfelelő mértékben biztosított. Ez pedig könnyedén vezethet akár végzetes balesetekhez is. A munkavédelem tehát egyértelműen a munkáltató és munkavállaló közös érdeke.
Habár a munkavédelemre számos jogszabály és előírás vonatkozik, sokan nem tudják merre is érdemes elindulni, kihez érdemes fordulni a hitelesített szabályozások bevezetéséhez. Ha biztosra akarunk menni, olyan nemzetközi szabályozások bevezetését szorgalmazzuk, mely nemzetközi partnereknél is megállja a helyét. Ha ilyen tanúsítványt keresünk, akkor elsőként mindenképp a VCA vizsga jöhet szóba, mely ez nemzetközileg kialakított és elismert munkavédelmi tanúsítvány.

Tanúsítás nem csak cégeknek

A VCA vizsga sajátossága, hogy nem csupán cégek, de magánszemélyek és vállalkozók számára is lehetőséget nyújt a bizonyítvány megszerzésére. Könnyen lehet ugyanis, hogy egy vállalaton belül egyes munkavállalók munkaköre, vagy folyamatosan változó munkakörülményei olyan ismeretek elsajátítását is megkövetelik, amelyek hosszútávon is garantálják a biztonságot. A VCA vizsga pedig éppen erre alkalmas. Legyen szó akár vegyiparról, autógyártásól, élelmiszeriparról, vagy potenciálisan veszélyes munkákról, a tájékozódás a biztonság záloga.

A VCA vizsga az adott cég tanúsításán túl magánszemélyek, dolgozók számára is lehetőséget nyújt a munkavédelmi előírások elsajátítására és annak hitelesítésére, hogy rendelkeznek a szükséges ismeretekkel a munkavégzéshez. A VCA vizsga birtokában a munkavállalók garantáltan biztonságosan végzik majd a veszélyesebb munkákat is. A cég számára pedig könnyebbséget jelent, hogy jól körülhatárolható előírások mentén ellenőrizhetik a dolgozók munkáját.

A rendszer előnyei

A VCA vizsga megszerzése számos előnyt kínál cégek és magánszemélyek számára egyaránt. Az így létrejövő strukturált és biztonságos környezet már önmagában is kiemelten fontos, de más szempontokat is említhetünk. A balesetek számának csökkenésével javíthatók a statisztikák, illetve a leállások száma is minimalizálható. Ez utóbbi gazdasági szempontból is kiemelten fontos. A VCA vizsga emellett pedig tudatosan neveli is a munkavállalókat.

Az ismeretek birtokában a dolgozók is körültekintőbben végzik majd munkájukat, mely akár teljesítményüket is javíthatja. Ezzel együtt a munkafolyamatok is gyorsulnak. A VCA tanúsítvány a nemzetközi kapcsolatok terén is fontos, hiszen sok nagy cég megköveteli ennek meglétét a beszállítóitól és partnereitől. Ennek hiányában tehát akár nagyobb bevétellel kecsegtető projektektől is eleshetünk. A biztonság minden esetben kiemelten fontos, így a cég működésének optimalizálása érdekében is érdemes lehet a tanúsítása.

Címkék: munkavédelem

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 02. 08:25, péntek | PR

Felrobbantotta a TikTokot a VALMAR duó

A nemrégiben megjelent, Színvak című VALMAR-sláger egyik napról a másikra berobbant a köztudatba, alig 5 nap leforgása alatt 1 milliós nézettséget ért el a legnépszerűbb videómegosztó portálon.

2022. November 26. 08:48, szombat | PR

Határidőre készül el a kórház felújítása , bővítése

Ütemterv szerint halad a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermek Sürgősségi és Baleseti Osztályának felújítása és bővítése.

2022. November 25. 09:57, péntek | PR

K&H: hogyan érdemes kihasználni a Black Friday-akciókat?

Sok gyereket elcsábítanak a boltok által meghirdetett Black Friday-akciók, azonban a fiatalok kívánságlistáin szereplő legtöbb termék a megugró infláció miatt idén jóval drágább, mint korábban.

2022. November 23. 14:30, szerda | PR

Igazi páros ÉNIDŐ Noszvajon

Győrfi Pálnak és Salgó Adriennek három kisgyermeke van, úgyhogy meglehetősen ritkán adatik meg nekik az intim hétvége lehetősége.