Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2024. Szeptember 01. 09:45, vasárnap | Helyi
Forrás: Tarnóczi László NVSzC

Városközponti kollégiumába költözött a Borbély

Városközponti kollégiumába költözött a Borbély

Két helyen tart tanévnyitó ünnepséget hétfőn reggel a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium.

Központi épületében ugyanis hamarosan kezdődik a Nógrád vármegyei szakképzés jelenkori történetének legnagyobb beruházása, a tanórák jelentős része egy ideig a városközponti kollégiumukban lesz.
Hetek óta tart a Borbélyosok átköltözése, technikusaik ugyanis már a Bolyai János Gimnáziummal szomszédos kollégiumban kezdenek. A szakképzősök több közismereti óráját és a Műhelyiskolában tanulók óráinak egy részét is itt tartják majd. Ehhez a kollégisták ebédlőjét két részre választották el, a földszinti nagyobb helyiségekből tantermeket és tanári szobát alakítottak ki, a kislétszámú osztályoknak, illetve csoportbontással a nagyobb létszámúaknak pedig az első emeleti szobákat rendezték be tanteremmé – közölte Fekete Zsoltné. Az intézmény igazgatója hozzátette: A testnevelés órák nem maradnak el itt sem, egy korszerű konditeremben tudják majd biztosítani tanulóiknak a mozgás lehetőségét.
Mindeközben az iskola Csokonai úti központi telephelyüket is átrendezték, kiköltöztek a felújításra váró főépületből, ahol a beadott tervek engedélyezését követően indulnak majd a munkálatok. Kiemelt állami támogatással, több mint 6 milliárd forintos beruházással alakítanak ki egy korszerű szakképző intézményt.
Fekete Zsoltné közölte: szeptember 2-val 82 új tanuló kezdi náluk az oktatást, a nappalis diákok száma összesen 226 fő, s emellett 62-en tanulnak a Borbélyban esti tagozaton, távoktatásban pedig 120 felnőttet képeznek. Összességében a tanulói létszámuk így 408 fő.

Az igazgatónő hangsúlyozta: a Csokonai úti telephelyükön a tanműhelyeiket az építkezési munkálatok idején is használhatják, ugyanakkor a munkaterület átadására ki kell dolgozniuk egy olyan rendszert, amely a beruházót sem akadályozza és elszeparált, biztonságos környezetet teremt a borbélyos diákok számára.
...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 01. 09:00, vasárnap | Helyi

Salgótarján - egy új módszer a kistermelők közösségi piacterének kialakítására - szeretné, ha megvalósulna?

SALGÓTARJÁNI KÖZÖSSÉGI NAGYBANI PIAC - A kistermelő és fogyasztó közé - a hagyományos értékesítési rendszerekkel ellentétben - csak egy közvetítő ékelődik be, így a profit java helyben, a termelőnél tud maradni.

2024. Szeptember 01. 08:28, vasárnap | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.

2024. Szeptember 01. 08:18, vasárnap | Helyi

Másodfokú hőségriasztással indul az ősz!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt.

2024. Szeptember 01. 08:12, vasárnap | Helyi

Kiszagolt csempészáru: vámosok akcióban, repülőtéri fogások (Ep. 314)

BUDAPEST LISZT FERENC NEMZETKÖZI REPÜLŐTÉR Akik előbb az utas szemét nézik, aztán a csomagját. Egy nap a repülőtéri vámosokkal és pénzügyőrökkel. A kockázatelemzés mindennek alapja.