Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Június 22. 08:24, szombat | Helyi sport
Forrás: MTI-LUDOVIKA CAMPUS BUDAPEST

Városi sportágak olimpiai selejtezője - Tusnády nem jutott elődöntőbe, nem szerez kvótát.

Városi sportágak olimpiai selejtezője - Tusnády nem jutott elődöntőbe, nem szerez kvótát.

A sportmászó Tusnády Nimród nem jutott be az elődöntőbe, így nem szerez indulási jogot a városi sportágak budapesti olimpiai selejtezőjén, a Ludovika Campuson.

A sportmászók csütörtökön a boulder (ügyességi) kvalifikációt teljesítették, a magyar sportoló ezt követően a 32. helyen állt a 46 fős mezőnyben. Pénteken az előző napihoz hasonló hőségben a lead (nehézségi) szám várt a mászókra, ebben hatperces közös szemrevételezés után kötélbiztosítással minden versenyzőnek egy lehetősége volt megpróbálni feljutni a több mint 15 méteres mászóúton a fal legtetejére és megszerezni a maximális 100 pontot.
A hőséggel együtt növekedett a nézők száma a sportmászó verseny helyszíne előtt, így természetesen az utolsó férfi mászót, Tusnádyt fogadta a legnagyobb üdvrivalgás. A dinamikusan kezdő Tusnády a harmadik szakasz közepéig jutott, teljesítménye 33 pontot ért, összesítésben pedig 61,8 ponttal a 40. helyen zárta a küzdelmeket.
"Nagy sikerélmény nekem ez a mászás, mivel talán most először éreztem igazán, hogy tudok ezeken a nehézségi utakon is majd egyszer jót mászni. Lehetett volna jobb vagy pontosabb, de most éreztem először azt, hogy jól másztam és ahogyan fejlődök, úgy ebből a későbbiekben még bármi is lehet" - mondta Tusnády az M4 Sport helyszíni stábjának, majd hozzátette, nagyon jó élmény volt hazai közönség előtt versenyezni, amire korábban még nem volt lehetősége, valamint a legfontosabb dolog, amit hazavisz innen, az a plusz motiváció. Éppen ezért a jövőben még keményebben szeretne edzeni, hogy minél többször élhesse át ezt az élményt, akár nemzetközi szinten is.
Az elődöntőbe a két selejtező összesített eredménye alapján a legjobb húsz mászó jutott, Párizsba pedig a sanghaji és budapesti állomáson megszerzett pontok összessége alapján a 12 legjobb mászó szerez repülőjegyez. Mivel Tusnády Sanghajban a 44. helyen végzett, biztosan nem vehet részt a párizsi játékokon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 11:50, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán - közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. Július 16. 11:21, kedd | Helyi sport

EURO-2024 - A teljes televíziós piac idei dobogós műsora lett az Eb-döntő az M4 Sport közvetítésében.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléja, a Spanyolország-Anglia találkozó az előző döntő eredményeihez hasonlóan kiemelkedő nézettséget ért el Magyarországon: a nézők közel 40 százaléka választotta az M4 Sportot.

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.