Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Június 21. 08:40, péntek | Helyi sport
Forrás: MTI-LUDOVIKA CAMPUS BUDAPEST

Városi sportágak olimpiai selejtezője - Tusnády a 32. helyen áll a nyitónapi selejtező után.

Városi sportágak olimpiai selejtezője - Tusnády a 32. helyen áll a nyitónapi selejtező után.

Tusnády Nimród 32. lett a sportmászók első selejtezőjében, a városi sportágak budapesti olimpiai kvalifikációjának nyitónapján, a Ludovika Campuson.

A boulder mászás selejtezőjében négy különböző típusú és nehézségű útvonalat kellett első látásra feltérképezniük és megmászniuk a versenyzőknek a rendelkezésre álló ötperces időkeret alatt, a mászások között ugyanilyen hosszú pihenőkkel. A nagy hőség ellenére sokan voltak kíváncsiak a nyitónapi selejtezőre, amelyben a sportág legjobbjai kísérelték meg egymás után begyűjteni az egy-egy útvonal legtetejének eléréséért járó 25, összességében tehát száz pontot. Tusnády - aki Sanghajban 44. lett és a hazai állomásra előzetesen azt tűzte ki magának, hogy élvezze a versenyt és mássza ki magából a maximumot - utolsó férfi versenyzőként sétált ki a mászófalhoz.
Az első útvonal tetejére háromszori nekifutás alatt sem jutott fel (9,9 pont), a másodiknál viszont két ízben is közel járt ehhez, az egyre növekvő közönség újra és újra felbuzduló biztatása mellett kétszer is megérintette a felső kapaszkodó elemet, de nem tudta mindkét kezével megragadni, amely a maximális 25 pontot jelentette volna (9,5). A harmadik, rendkívül nehéz mászásnál már mosolyogva kísérelte meg újra és újra (9,4), egy ízben még a közönség felé is kiintett még hangosabb támogatást kérve, és bár hosszan vizsgálta az utolsó megmászandó részt, ezen már nem szerzett pontot. 28,8 pontjával a 32. helyen áll a 46 fős mezőnyben.


"Tudtam élvezni ezt a napot, ilyen közönség előtt nem is volt nehéz, nagyon jó volt a hangulat, jó érzés volt ekkora tömeg előtt mászni" - kezdte értékelését az MTI-nek Tusnády. - "Azt, hogy kihoztam-e magamból a maximumot, majd utólag kielemzem. Bőven vannak területek, ahol még tudok fejlődni."
Saját meglátása szerint egy lépéssel közelebb került a céljához, jobban kezelte a stresszt és kevésbé izgult. Leszögezte: nem gyakran van lehetősége ilyen hangulatban mászni, jó érzés volt ezt megtapasztalnia.

"Nagyon jó betekintés volt ez a jövőre nézve" - fűzte hozzá.
Pénteken a nehézségi mászás (lead) selejtezőjével folytatja Tusnády, a két nap eredményei alapján az első húsz jut tovább a szombati elődöntőbe. Az összetett számban a selejtező sorozatból tíz-tíz női, illetve férfi versenyző szerez párizsi kvótát.


Pénteken bemutatkozik a BXM szabadstílus park versenyszámában a 2013-ban világbajnok Kempf Zoltán is.
A sportmászás és a BMX mellett bréktáncban és gördeszkában rendeznek versenyeket a városi sportágak kvalifikációjában, melynek első állomása május közepén volt Sanghajban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 11:50, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán - közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. Július 16. 11:21, kedd | Helyi sport

EURO-2024 - A teljes televíziós piac idei dobogós műsora lett az Eb-döntő az M4 Sport közvetítésében.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléja, a Spanyolország-Anglia találkozó az előző döntő eredményeihez hasonlóan kiemelkedő nézettséget ért el Magyarországon: a nézők közel 40 százaléka választotta az M4 Sportot.

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.