Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Május 19. 08:08, vasárnap | Helyi sport
Forrás: MTI-BUDAPEST

Városi sportágak olimpiai selejtezője - Fürjes Balázs: gyere, csináld, szurkolj!

Városi sportágak olimpiai selejtezője - Fürjes Balázs: gyere, csináld, szurkolj!

Fürjes Balázs, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) magyar tagja Sanghajból buzdítja a magyarokat, hogy június 20-23. között látogassanak ki a városi sportágak olimpiai kvalifikációjának következő állomására.

Fürjes Balázs a helyszínen szurkolt a magyar versenyzőknek: Kempf Zoltán BMX-esnek, Tusnády Nimród falmászónak, valamint Szarvák Csenge és Lobontiu Menotti Noris breaktáncosnak.
"Párizsban teljes jogú olimpiai sportág a BMX, a falmászás, a gördeszka és a breaktánc, a francia fővárosba pedig Budapesten és Sanghajon keresztül vezet az út. Jelenleg Sanghajban zajlik, júniusban pedig Budapesten rendezik ezen sportágak olimpiai selejtezőjét, az utcai sportok olimpiai fesztiválját, amelyen csaknem 500 kvótát osztanak ki" - mondta az M1 aktuális csatornának a magyar NOB-tag.
Hozzátette, világsztárokkal és tokiói olimpiai bajnokokkal rendezik a sporteseményt, amelyre minden kontinensről, több mint száz nemzet érkezett Sanghajba.
Egy hónap múlva a Ludovika Campuson folytatódik a sorozat, amelyen a négy sportág mellett a többi között a 3x3-as kosárlabdát és a teqballt is ingyenesen kipróbálhatják majd a kilátogatók.

"Mindenhez mi adjuk a felszerelést, mindenkinek csak magát kell elhoznia. Sporteszközöket és védőfelszerelést adunk, úgyhogy június 20-23-án Orczy-kert. Gyere, csináld, szurkolj, hiszen négy magyar sportolónak is szurkolhatunk, hogy ezekben a sportágakban kijussanak a párizsi olimpiára. A belépés pedig mindenkinek, minden programra teljesen ingyenes" - mondta Fürjes Balázs.
A két állomás összesített eredménye számít a kvalifikációnál. Az első állomáson Kempf Zoltán 21., Szarvák Csenge 34., Lobontiu Menotti Noris a 38., míg Tusnády Nimród a 44. helyen végzett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 11:50, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán - közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. Július 16. 11:21, kedd | Helyi sport

EURO-2024 - A teljes televíziós piac idei dobogós műsora lett az Eb-döntő az M4 Sport közvetítésében.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléja, a Spanyolország-Anglia találkozó az előző döntő eredményeihez hasonlóan kiemelkedő nézettséget ért el Magyarországon: a nézők közel 40 százaléka választotta az M4 Sportot.

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.