Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2015. Augusztus 20. 07:00, csütörtök | Helyi

Városaink augusztus 20-i ünnepi programjai

Városaink augusztus 20-i ünnepi programjai

Ízelítő az augusztus 20-i állami ünnep megyei programjaiból.

Salgótarjánban holnap 16 órakor koszorúzási ünnepség és közös imádság kezdődik a Szent István téren, ünnepi köszöntőt mond majd Dóra Ottó polgármester, a műsorban közreműködnek a Zenthe Ferenc Színház művészei. A Fő téren 17 órakor kezdődnek a kulturális programok, a szabadtéri színpadon fellép majd a Bon-Bon, a Viganó és az Ifjú Nógrád Táncegyüttesek, 20 órától Péter Szabó Szilvia ad koncertet, majd fél tízkor tűzijáték zárja az ünnepet.

Balassagyarmaton 10 órakor ünnepi műsor kezdődik a Vármegyeháza dísztermében, melynek részeként sor kerül a kenyérszegésre is. 16 órától szórakoztató programokra várják a lakosságot a Civitas Fortissima térre, ahol különbözős táncos és énekes produkciókat láthatnak majd, többek között Soltész Rezső is fellép majd 18 órától.

Szécsényben 10 órától ünnepi szentmise kezdődik, majd 11 órától koszorúzási ünnepséget tartanak a Szent Erzsébet téren. Este nyolc ótáról a Várkertben a Dzsungel Könyve című musicalt láthatják az érdeklődők.

Bátonyterenyén a Maconkai Búcsú programjaira 10 órától várják az érdeklődőket a maconkai Szent István Király Római Katolikus Templom környékére. A szentmisét és ünnepi körmenetet követően a nap során hagyományőrzők lépnek fel.

Pásztón a Romkertben 9 órakor szabadtéri szentmisével kezdődnek a programok, a sztárvendég délután Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar lesz.

Rétságon délelőtt fél tíztől szabadtéri istentiszteletet tartanak a templomkertben. A nagyparkolóban délután 17 órától kezdődő kulturális programban többek között a Theatrum Hungaricum előadásában láthatja majd a közönség Az Államalapító című történelmi játékot, majd az este során táncosok és mulatós műsor következik, végül pedig 22 órakor tűzijáték zárja a napot.

Forrás: radiofocus.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 09:00, kedd | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - Mahosz-szóvivő: vélhetően nagy sebességgel ütközött a motorcsónak.

A motorcsónak típusából arra lehet következtetni, hogy nagy sebességre volt képes a hobbihajó, a roncsokból ítélve pedig gyaníthatóan nagy sebességgel is ütközött mondta a Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) szóvivője.

2024. Május 21. 08:45, kedd | Helyi

Először bocsátottak fel 5G-műholdakat Oroszországban.

Három, alacsony pályán keringő kommunikációs műholdat indított el az orosz Brjuro 1440 cég, Oroszországban ezek az orbitális eszközök használnak először 5G-kapcsolatot - közölte az orosz digitalizációs minisztérium hétfőn a Telegram

2024. Május 21. 08:35, kedd | Helyi

A Li Auto kínai elektromosjármű-gyártó negyedéves bevétele nőtt, profitja csökkent.

A Li Auto Inc. kínai elektromosautó-gyártó bevétele 36,4 százalékkal nőtt, adózott eredménye ugyanakkor 36,7 százalékkal esett a március végével záródott ide első negyedévben.

2024. Május 21. 08:00, kedd | Helyi

Májusi idő elszórt záporokkal.

Kezdetben csak elszórtan alakulhat ki eső, zápor, zivatar, majd délután dél felől egy kiterjedt zivatarrendszer éri el a Dunántúlt, mely a délutáni és az esti órákban egyre többfelé fog zivatarokat okozni.