Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2023. Június 02. 12:56, péntek | Helyi
Forrás: 12:56 Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Vannak, akik még nem Csat(t)lakoztak!

Vannak, akik még nem Csat(t)lakoztak!

Nógrád vármegye közútjain a rendőrök továbbra is folyamatosan ellenőrzik a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak előírásszerű használatát.

Címlap Legfrissebb híreink Közlekedésrendészet

Vannak, akik még nem Csat(t)lakoztak!

2023. 06. 02., p - 12:56
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Nógrád vármegye közútjain a rendőrök továbbra is folyamatosan ellenőrzik a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak előírásszerű használatát.

A KRESZ rendelkezései szerint olyan gépjárművekben, amelynek üléseit biztonsági övvel szerelték fel, az ülésen utazó személynek a biztonsági öv becsatolásával kell magát rögzítenie. A gépkocsiban utazó 150 centiméternél alacsonyabb gyermeket - a testsúlyához és magasságához igazodó kialakítású - gyermekbiztonsági rendszerben kell rögzíteni.

A biztonsági öv használata nem az Ön döntése, hanem kötelező! Hatásmechanizmusa alapján egyrészt megvédi a vezetőt és az utasokat egy esetleges baleset bekövetkezésekor a gépjárműből történtő „kirepüléstől”, másrészt csökkenti a jármű és tartozékai (kormány, visszapillantó tükör) okozta sérüléseket.

A biztonsági övet akkor is használni kell, ha a gépjármű légzsákkal is felszerelt. A légzsák csak a becsatolt biztonsági övvel együtt fejti ki azt a védelmi hatását, amiért kifejlesztették és beépítették a gépkocsiba. A balesetkor kinyíló légzsák ugyanis a biztonsági öv nélkül nem alkalmas az előre lendülő test megtartására.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és területi szerveinek közterületi szolgálatot ellátó állománya továbbra is folyamatosan ellenőrzi a vármegye közútjain a passzív biztonsági eszközök használatát.

Ne feledjék, csak egy mozdulat! A biztonsági öv életet menthet! Kérjük, hívják fel ismerőseik, rokonaik, hozzátartozóik figyelmét a használatára!

Csat(t)lakozzanak!

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 09:00, vasárnap | Helyi

Beneda Attila: nagy kihívás a fogyatékkal élők helyzetét megkönnyíteni.

A teljesen ép, egészséges családokról való gondoskodás, az ő támogatásuk sem egyszerű, de különösen nagy kihívás, ha a fogyatékkal élők helyzetét kell megkönnyíteni, nekik kell közösséget teremteni, értelmes életet biztosítani.

2024. Június 23. 08:15, vasárnap | Helyi

Többórás napsütés elszórt záporokkal.

A napos időszakokat többfelé zavarhatják fátyol- és gomolyfelhők.

2024. Június 22. 17:00, szombat | Helyi

Hornung Ágnes: továbbra is várjuk az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek pályázatait.

Magyarországon több ezer gyermek él 1-es típusú cukorbetegséggel, a családokért felelős államtitkárság célja, hogy a betegséggel kapcsolatos tudnivalók minél szélesebb körben ismertté váljanak

2024. Június 22. 09:10, szombat | Helyi

Daganatos betegségek elleni gyógyszeres terápia hatékonyságának javításán dolgoznak az SZBK kutatói.

Újabb daganattípusok esetében válhat alkalmazhatóvá egy már használt gyógyszeres terápia azzal az eljárással, melyen Timinszky Gyula dolgozik munkatársaival a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban (SZBK)