Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. December 17. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Változtak a menetrendek

Változtak a menetrendek

Minden év decemberének második hétvégéjén, vasárnapra virradóra lépnek életbe az új volán- és vasúti menetrendek.

A mostani váltás a nógrádi autóbuszos közlekedésben bővítő jellegűnek tekinthető, a vasúti közlekedésben azonban lényegében nem jelent változást. A Nógrád Volán Zrt. hirdetményéből kiderül, a tegnapi naptól egyes megyén belüli járatok útvonalát meghosszabbították, illetve több, a korábbiakban csak munkanapokon induló járat közlekedését kiterjesztették a hétvégékre is. Emellett a jobb átszállási lehetőségek biztosítása érdekében több vonalon is menetrend-módosításokat vezettek be. A vasúti közlekedésben a 75-ös számú, Vác — Balassagyarmat vonalon és a 78-as számú Aszód — Balassagyarmat — Ipolytarnóc között közlekedő vonatok esetében minden járat megmarad, azonban több vonat is 1 – 3 perccel az előző időszakban megszokottól korábban indul. A 81-es számú, Hatvan – Somoskőújfalu vonalon szinte változás nélküli a menetrend. Ez alól kivételt csak a vasárnaponként, Somoskőújfalu és Budapest közötti egyetlen gyorsvonat jelent, mely az elkövetkezendőkben csak iskolai időszakokban közlekedik. A vasárnaponként 16 órakor Somoskőújfaluról a főváros felé, illetve 19:05-kor Budapestről Salgótarján felé induló gyorsvonatok december 20-tól január 3-ig, illetve június 16-tól augusztus 31-ig nem közlekednek majd – ezen időszakokban a közel azonos időben, de csak Somoskőújfalu és Hatvan között közlekedő személyvonatokat lehet igénybe venni.

Forrás: radiofocus.hu

A menetrendeket ITT megtekintheti.

Címkék: menetrend

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.