Hírek
2012. Március 06. 07:01, kedd |
Belföld
Forrás: OrientPress
Valóban egészségesebb a friss?

A táplálkozási szakértők egyetértenek abban, hogy a zöldségek és a gyümölcsök egészségesek, de vajon, ha nem friss vagy bio ételről van szó, az mennyire jó?
A UC Davis által végzett kutatás arra mutatott rá, hogy a friss termékek sokszor több tápanyagot veszítenek el, mint fagyasztott vagy konzervált társaik – írja a FoxNews.
A fogyasztók sokszor arra panaszkodnak, hogy a friss élelmiszerek drágábbak, s ez különösen igaz akkor, ha nem szezonális zöldséget vagy gyümölcsöt vásárolnak. Ezért sok esetben jobb a fagyasztott gyümölcsök/zöldségek vagy konzervek használata, mert olcsóbbak, főzésre előkészített állapotban kaphatóak.
A fagyasztott élelmiszerek meghonosítójának Clarence Birdseye-t tartják, aki az eszkimók gyorsfagyasztott ételein keresztül figyelte meg, hogy azok csökkentik a sejtek falszerkezetének károsodását. Tehát nemcsak télen érdemes fagyasztott vagy konzerv ételeket fogyasztani – hívják fel a figyelmet a szakértők.
OrientPress Hírügynökség
Ezek érdekelhetnek még
2025. Június 23. 07:06, hétfő | Belföld
Megújul a pápateszéri Kurali-malom
2025. Június 23. 07:05, hétfő | Belföld
Szalay-Bobrovniczky Kristóf: jönnek a harctér rettegett sárkányai
Jönnek a harctér rettegett sárkányai! 56 új Gidrán erősíti majd a Magyar Honvédséget - írta a honvédelmi miniszter vasárnap a Facebook-oldalán.
2025. Június 23. 07:03, hétfő | Belföld
Orbán Viktor: megtesszük a szükséges lépéseket, hogy garantáljuk Magyarország békéjét és biztonságát
Az iráni-izraeli háború eszkalálódása Magyarországra is kihat! Megtesszük a szükséges lépéseket, hogy garantáljuk Magyarország békéjét és biztonságát
2025. Június 21. 09:11, szombat | Belföld
Aldi baromfivirslit hívtak vissza allergén jelenléte miatt
Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. kezdeményezte a Baromfivirsli csirkemellel 280 g termék visszahívását, mivel az tejallergént (sajt) tartalmazhat