Városlista
2023. január 29, vasárnap - Adél

Hírek

2014. Március 23. 07:00, vasárnap | Belföld

Válás, lakáshasználat, lemondás, számla nem fizetés – Tisztázzuk!

Válás, lakáshasználat, lemondás, számla nem fizetés – Tisztázzuk!

Válás után megállapodtak a felek a lakáshasználatról, a férj lemondott róla, így a rezsit a feleség fizette. Miután kiderült, hogy nem mindet, a férjen hajtották be. Kérdés: kérhet így utólagosan lakáshasználati díjat?

Kérdés:

Tisztelt Jogsebész!

Volt feleségemmel válás előtt megállapodtunk a lakáshasználatot illetőleg ügyvéd előtt. Ő vállalta a lakással kapcsolatosan felmerülő rezsi költségeket annak fejében , hogy ő a lakás kizárólagos használója ami 50-50 százalékban közös tulajdonunk maradt a válás után.
Én lemondtam a tulajdon részem utáni lakhatási díjról.

Volt feleségem megszegte e megállapodást mivel nem fizette hónapokig a THOME számlákat (még nem volt átíratva és az én nevemen szerepelt az előfizetés) és a behajtó cégnek én fizettem ki a tartozást, amit valójában a megállapodásunk szerint ő vállalt.

Kérdésem, hogy ezt a "megállapodást ", amit ügyvéd előtt kötöttünk, semmisé lehet-e tenni és kérhetem-e így utólagosan a lakáshasználati díjat.

2014. 03. 08.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A megállapodás meg nem tartása esetén az megtámadható. A megtámadásra a szerződés megtámadásának szabályait kell alkalmazni, vagyis a megtámadónak azt kell bizonyítania, hogy a másik fél megszegte a megállapodást és hogy az olyan mértékű szerződésszegés, amely az egész megállapodás szempontjából jelentős. Amennyiben ezt a bíróság megállapítja, merülhet fel a szerződés hatályon kívül helyezésének és az Ön által jelzett igény érvényesítésének kérdése.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.
A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.

Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Nádas Gábor
ügyvéd
www.onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 29. 14:04, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: húsexportengedélyt kapott Magyarország a Fülöp-szigetekre

Hosszú évek kitartó munkájának eredményeként első alkalommal kaptak húsexportengedélyt magyar vállalatok a Fülöp-szigetek piacára - jelentette be Facebook-bejegyzésben a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap.

2023. Január 29. 14:03, vasárnap | Belföld

Mintegy 700 millióan utaztak tavaly a MÁV-Volán-csoport járatain

Tavaly csaknem 700 millióan utaztak a MÁV-Volán-csoport, vagyis a MÁV-Start, a MÁV-HÉV és a Volánbusz járatain - tájékoztatta a MÁV Zrt. vasárnap az MTI-t.

2023. Január 29. 13:58, vasárnap | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a magyar haderő harckészségének a legjobbnak kell lennie

Fontos, hogy a magyar haderő harckészsége mindenkor a legjobb legyen - jelentette ki a honvédelmi miniszter a kormány Facebook-oldalára vasárnap feltöltött videóban.

2023. Január 29. 08:22, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

Ezen a héten sem volt ötös a lottón.