Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2014. Május 25. 13:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Valami újra elkezdődött Salgótarjánban

Valami újra elkezdődött Salgótarjánban

Sokan vélték, hogy lassan befellegzett a tarjáni sífutásnak, és az olimpiai válogatás méltánytalansága után ezek a hangok még tovább erősödtek.

A Dornyay tagiskola és Nord Sport KSE másként gondolta. Az együttműködés következtében bemutatók, szülői értekezlet, az első sífutó-biatlon edzések is lezajlottak. Földi Lászlót az egyesület tiszteletbeli elnökével, az ötletgazdával beszélgettünk.
- Milyen érzés volt ismét a pálya szélén ülni egy igazi sífutó-biatlon edzésen?
- Felemelő. Ezért érdemes sportvezetőnek edzőnek lenni. Szerettem Lacobá lenni ma, hiszen sokan sejtették, hogy ha ismét lehetőségem nyílik a sporttal foglalkozni, akkor ez előbb-utóbb bekövetkezik. Mármint az, hogy újra tervezett utánpótlás csoport fog ténykedni városunkban, ebben a szép sportágban. És öröm volt látni a hatalmas igyekezetet a gyerekek részéről.
- Külön érdekesség ez edzőválasztás, hiszen a csoport edzője – az olimpiáról itthon maradt – Papp Ildikó.
- Rendkívül nehéz időszakot kellett átélnie Ildikónak. Úgy érzem, lehetőségeinkhez mérten az egyesület, a családja és egész Salgótarján igyekezett segíteni neki, hogy emelt fővel kerüljön ki ebből az áldatlan és méltánytalan helyzetből. Nagyon büszke vagyok rá, és mindannyian legyünk is büszkék arra, hogy ma itt van, edzést tart.- Hogyan tovább?
- Nem állunk meg. Ma is vannak, és bizony lesznek is ügyes, tehetséges gyerekek Salgótarjánban. Ma is vannak iskolák, tanárok, akik örömmel állnak a tarjáni sífutás és biatlon mögé. És nagy öröm volt a pálya szélén az érdeklődőket, szülőket látni, beszélgetni, szót váltani velük a jövőről.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Traffipax
Menetrendek

Címkék: salgótarján

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:20, vasárnap | Helyi

Kína gyors felemelkedésére nem nagyon van példa a gazdaságtörténelemben

Kína egy olyan csoda végén, jobb esetben a közepén van, amire még nem nagyon láttunk példát a globális gazdaság-történelemben.

2024. Május 12. 08:13, vasárnap | Helyi

A magyar grafikus zseni élete - Würtz Ádám

Harminc éve, 1994. május 13-án halt meg Würtz Ádám Munkácsy Mihály-díjas grafikus, illusztrátor.

2024. Május 12. 08:10, vasárnap | Helyi

Halálos baleset történt Csécse és Szarvasgede között.

Fának csapódott egy autó a Nógrád vármegyei Csécse és Szarvasgede között szombat este, a jármű sofőrje a helyszínen meghalt közölte az Országos Mentőszolgálat és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

2024. Május 12. 08:00, vasárnap | Helyi

Szeles idő hozza vissza a napsütést.

Kezdetben többfelé számíthatunk erősen felhős időre, az Alföldön elszórtan záporok is kialakulhatnak.