Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. December 28. 15:40, szerda | Belföld
Forrás: Veszprém Megyei Rendőrség

Valaki fűrésszel belevágott egy 80 éves tölgyfa törzsébe a csopaki strand telületén

Valaki fűrésszel belevágott egy 80 éves tölgyfa törzsébe a csopaki strand telületén

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 100 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a csopaki strand területén lévő körülbelül 80 éves tölgyfát megrongáló elkövető azonosítása és elfogása érdekében.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 19070/691/2022. bűnügyi számon rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt eljárást folytat ismeretlen tettes ellen, aki 2022. november 20-át megelőzően Csopakon, a strand területén álló, megközelítőleg 25 millió forint eszmei értékű tölgyfát megrongálta, mely cselekmény várhatóan annak kipusztulását eredményezi.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki az elkövetővel vagy a bűncselekményekkel kapcsolatban információval rendelkezik, tegyen bejelentést személyesen a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon, illetve hívja a 87/482-288-as, vagy a díjmentes 112-es segélyhívó számot, tárcsázza az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámát!

Az ügyben a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 100.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díj összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni