Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Július 19. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Vágvölgyi hegyen a legjobb

Vágvölgyi hegyen a legjobb

A férfiakra 9 kilométeres táv és 705 méternyi szintkülönbség, míg a nőkre hatezer méter és 470 méteres szint leküzdése várt a Visegrádon lebonyolított ötödik nyílt hegyifutó magyar bajnokságon.

Kemény emelkedők és lejtők tarkították a pályát, valódi hegyifutó élményt kaphattak az indulók. Az idei év legnehezebben futható terepe várta a futókat, méltóan a bajnoksághoz, sok indulóval és jó mezőnyökkel.
Vágvölgyi Ildikó a kétkörös versenyben az első kör meredek emelkedőjének végén komoly oxigénadóssággal küszködve tette meg az utolsó métereket, majd a lejtmenetben és a sík részeken összeszedte magát, így a második körre már keményebb tempóra váltott. Magabiztos versenyzéssel nyerte meg kategóriáját, és ezzel a győzelemmel bebiztosította vezető helyét a hegyifutó kupasorozatban is. Élete első országos bajnoki címét megszerezve boldogan lépett a dobogó legfelső fokára, igazi amatőrként bizonyítva a profi futók között.
A felnőtteknél Szabó Sándor (Gyulai AC, 35:03 perc) révén – aki a nem éppen a hegyes tájairól híres Gyuláról érkezett – új győztest avattak. Nem történt meglepetés a nőknél, a tavalyi hegyifutó világbajnokság legjobb magyar versenyzője, Merényi Tímea (Honvéd, 26:58 perc) szerezte meg a bajnoki címet.
Eredmények. Felnőtt férfiak (40 induló): 19. Csontos László (Zenit SE) 42:08 perc. Szenior, nők (4): 1. Vágvölgyi Ildikó (Salgótarján) 36:32. Szenior 2, férfiak (2): 1. Telek András (Zenit SE) 43:13. Szenior 3, férfiak (3): 3. Jusztin Ferenc (Dornyay SE) 62:11.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: hegyifutás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.