Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Április 23. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Vadvirágos ajándékot a Földnek

Vadvirágos ajándékot a Földnek

A Medves Kincsei Szociális Szövetkezet Salgótarján Megyei Jogú Városi Önkormányzatának együttműködésével „Vadvirágos ajándékot a Földnek” elnevezéssel szervezett programot.

2015. április 22-én, a Föld Napján a Salgótarjáni Ipari Parkkal szemközti területen. A Föld Napja mozgalom mára az egyik legismertebb környezet- és természetvédelmi megmozdulás világszerte. Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? - hangzik a Föld Napja egyik jelmondata. A környezetbarát, fenntartható társadalom közös vágyának igényével Magyarország 1990-ben az elsők között csatlakozott a nemzetközi mozgalomhoz.

Hazánkban évről évre egyre többen érzik úgy, hogy legalább megpróbálják – és legalább a Föld napján, április 22-én tesznek is valamit a célok megvalósulása érdekében.

A természet hatalmas, az ember parányi, ezért aztán az ember léte attól függ, milyen kapcsolatot tud teremteni a természettel – vallotta Szent-Györgyi Albert. Mert valóban: csak együtt és csak mi menthetjük meg a természetet, mert a növények és állatok önmaguk megvédésére nem képesek!
E nemes gondolatok szellemében szervezték meg a Föld Napja mozgalomhoz – mely hazánkban ezúttal ünnepelte 25. évfordulóját – csatlakozó rendezvényt a természet lágy ölén, Salgótarján külterületén, az ipari parknál.

Az eseményen a jelenlévők – köztük sok diák, élükön a helyi Beszterce-telepi iskola 3.b osztálya nebulóinak egy csoportjával – egy-egy vadvirág-magos földlabda szétszórásával járultak hozzá, hogy a város és környezete még zöldebb, még virágosabb legyen. A szövetkezet – a környezeti nevelés szellemében, hangsúlyozva annak fontosságát – földlabda-kereső játékkal kedveskedett a gyerekeknek, s csak természetesen – bodza- és orgonaszörppel kínálta a jelenlévőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 18:18, vasárnap | Helyi

Ökölvívó Eb - Bernáth Attila ezüstérmes.

Az 51 kilogrammban szereplő Bernáth Attila ezüstérmet nyert vasárnap a belgrádi ökölvívó Európa-bajnokság zárónapján, miután a fináléban veszített.

2024. Április 28. 17:21, vasárnap | Helyi

Labdarúgó NB I - Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda.

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.